16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί πηγαίνει τόσο καλά σε πωλήσεις το… χρυσό χρώμα των Samsung Galaxy S6 & S6 edge;

    Το χρυσό είναι το νέο μαύρο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων smartphone της Samsung, με έναν στους τέσσερις καταναλωτές (23%) να προτιμά την έκδοση Gold Platinum του Galaxy S6 και S6 edge.

    Gold Dynamic_2

    Τα αποθέματα στο συγκεκριμένο χρώμα έχουν ήδη εξαντληθεί είτε είναι κοντά στο να εξαντληθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, σηματοδοτώντας μια σαφή αλλαγή στις προτιμήσεις των χρωμάτων στην Ευρώπη.

    O Rory O’Neill, Αντιπρόεδρος του Mobile στην Ευρώπη, δήλωσε: «Για πολλά χρόνια, το μαύρο και το λευκό ήταν τα χρώματα της επιλογής για τα smartphones, καθορίζοντας τις τάσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε πάρει από την αγορά, οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο εξωστρεφής στις χρωματικές προτιμήσεις τους».

    «Από την έναρξη της διάθεσης των Galaxy S6 και S6 edge κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, έχει παρατηρηθεί ζήτηση για την Gold Platinum έκδοση παρόμοια με τις πιο παραδοσιακές χρωματικές επιλογές White Pearl και Black Sapphire. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εντείνουμε την παραγωγή της Gold Platinum έκδοσης, προκειμένου να συμβαδίσει με τη ζήτηση».

    Η ψυχολόγος Donna Dawson εξηγεί γιατί το χρυσό κάνει τόσο δυναμική επιστροφή: «Το χρώμα του χρυσού αντιπροσωπεύει τον πλούτο, τα υψηλά ιδανικά, την αισιοδοξία και τη σοφία. Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής λιτότητας, τολμάμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Προσμένουμε τα υλικά πράγματα και τις καλές στιγμές που αισθανόμαστε ότι μας έχουν στερήσει για τόσο πολύ καιρό, ψάχνοντας ενστικτωδώς για το χρυσό».

    Η εποχή του Χρυσού

    Ιστορικά, το χρυσό έχει περάσει αρκετές διακυμάνσεις σχετικά με τη μόδα για τους καταναλωτές. Ωστόσο, είναι από το 1980 – την εποχή με τα μεγάλα σκουλαρίκια, τα φανταχτερά χρυσά περιδέραια και τις εμβληματικές χρυσές βάτες- που ο χρυσός είχε την ευκαιρία να λάμψει για τελευταία φορά.

    Τώρα, έχοντας περάσει πάνω από δύο δεκαετίες στη σκιά των πιο υποτονικών χρωμάτων, υπάρχουν μια σειρά από ενδείξεις, που σηματοδοτούν πως το χρυσό θα επικρατήσει και πάλι. Για παράδειγμα υπάρχει αυξανόμενη παρουσία των χρυσών κοσμημάτων στις διεθνείς πασαρέλες και τα κόκκινα χαλιά των διασημοτήτων.

    Η ψυχολογία των χρωμάτων

    Τα πλέον πρόσφατα smartphones της Samsung έρχονται σε πέντε διαφορετικά χρώματα όπως πράσινο (Emerald Green),  μπλε (Blue Topaz), λευκό (White pearl), μαύρο (Black sapphire) και χρυσό (Gold Platinum). Η Donna Dawson εξηγεί την ψυχολογία πίσω από κάθε επιλογή χρώματος.

    Gold platinum

    «Οι άνθρωποι που επιλέγουν ως χρώμα το χρυσό αναζητούν την ευημερία και την οικονομική επιτυχία. Τείνουν να αγαπούν την πολυτέλεια και να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα της ζωής, υποκύπτοντας σε αυτά όποτε μπορούν (μερικές φορές ακόμη και όταν δεν μπορούν!). Είναι εξωστρεφής, ζεστοί και να απολαμβάνουν τη συντροφιά των άλλων. Τείνουν επίσης να έχουν ισχυρή διαίσθηση. Οι προκλήσεις και η “νίκη” είναι σημαντικές γι’ αυτούς, αλλά είναι γενναιόδωροι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Το χρυσό είναι το «θερμό» άκρο του χρωματικού φάσματος, και είναι μια θερμότερη έκδοση του κίτρινου – και γι ‘αυτό υιοθετεί επίσης τα χαρακτηριστικά του κίτρινου σχετικά με τον ιδεαλισμό και την αισιοδοξία. Το χρυσό είναι ένα χρώμα ζεστό, το οποίο λάμπει και εκπέμπει ζεστασιά παρόμοια με το φως του ήλιου, και λάμψη παρόμοια με αυτή που έχουν τα ψήγματα χρυσού. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την φυσική επιβίωση, και το χρυσό μέταλλο είναι σημαντικό για την οικονομική επιτυχία. Για το λόγο αυτό είναι ενστικτώδης η αναζήτηση του ανθρώπου για το χρυσό. Από όλα τα χρώματα, το κίτρινο (και κατ ‘επέκταση το χρυσό), προσελκύουν το μάτι όπως κανένα άλλο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πλήρη φωτεινότητα, το κίτρινο, είναι στο σημείο της μέγιστης προβολής στο φάσμα χρωμάτων».

    Emerald Green

    «Οι άνθρωποι που προτιμούν το πράσινο τείνουν να είναι ισορροπημένοι, πιστοί, εργατικοί, τίμιοι, αγαθοί και ενδιαφέρονται για τους άλλους. Τείνουν να είναι (ή φιλοδοξούν να είναι) καλοί πολίτες με μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αίσθηση ηθικής και μια επιθυμία για απλότητα. Το πράσινο αποτελεί, επίσης, καινούργια ζωή και εκκίνηση, και έτσι εμπνέει «ελπίδα», ζωτικότητα και ενέργεια στους ανθρώπους. Επίσης, αποτελεί ένδειξη φιλικότητας και σύνδεσης με τους άλλους, κυρίως επειδή είναι ένα δροσερό και ήρεμο χρώμα, με διακριτικό τρόπο, όπως το μπλε. Έχει συνδεθεί με το χρώμα των χαρτονομισμάτων, έτσι το πράσινο μπορεί να μεταφέρει ένα αίσθημα οικονομικής επιτυχίας. Το πράσινο μειώνει επίσης το αίσθημα της ανησυχίας – αυτός είναι ο λόγος που όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι, συχνά ποθούν ένα καταφύγιο στη φύση».

    Blue Topaz

    «Οι άνθρωποι που επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα χαρακτηρίζονται από αυτοπεποίθηση, σχολαστικότητα, οξυδέρκεια, ευαισθησία, απαιτητικότητα, και έντονη διαίσθηση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά την ανάγκη να αγαπηθούν κυρίως για την προσωπική τους ασφάλεια. Η “φωτεινότητα” του χρώματος θα προσελκύσει τους ανθρώπους που είναι ήδη γεμάτοι αυτοπεποίθηση».

    White Pearl

    «Οι άνθρωποι που επιλέγουν το λευκό ως το χρώμα τους αναζητούν συνήθως την κοινωνική καταξίωση. Αντιπροσωπεύει τη σοφία, την ειλικρίνεια και την αγνότητα, αλλά επίσης και τη θρασύτητα, τον ανοιχτό χαρακτήρα και την υπερβολική αυτοπεποίθηση. Μετά από το κίτρινο, το λευκό θεωρείται για το μάτι ως το δεύτερο ‘μεγαλύτερο’ χρώμα».

    Black Sapphire

    «Το μαύρο χρώμα δεν είναι τεχνικά ένα χρώμα, αλλά μια αναπαράσταση της «απουσίας του φωτός». Επειδή στο μαύρο μπορούμε να αισθανθούμε «ανυπαρξία», αυτό το χρώμα γίνεται σύμβολο του απόκρυφου, του συγκαλυμμένου, του αβέβαιου ή του άγνωστου. Το μαύρο αντιπροσωπεύει τόσο το τέλος όσο και την έναρξη των πραγμάτων (ο κόσμος εικάζεται ότι έχει δημιουργηθεί μέσα από το χάος, έτσι όλα τα χρώματα εικάζεται ότι προέρχονται από το μαύρο). Το γεγονός αυτό καθιστά το μαύρο, όπως το λευκό, ένα χρώμα με διπλή έννοια. Τόσο ιστορικά και πολιτισμικά, το μαύρο σχετίζεται με την επιθετικότητα, και ήταν πάντα το χρώμα της επιλογής του μοναχικού, του επαναστάτη ή του “περιθωριακού”. Έχει συνδεθεί με τις θρησκευτικές οργανώσεις, με επαγγέλματα όπως οι δικηγόροι, οι μελετητές και οι έμποροι, με το πένθος, με τη νύχτα και το υπερφυσικό, με το υψηλό δράμα και το ρομαντισμό, όπως και με την απόρριψη της συνήθειας. Και έτσι το άτομο που επιλέγει το μαύρο προσπαθεί να αναγνωριστεί για την ανεξαρτησία και την ικανότητά του να παραμείνει σε απόσταση από το πλήθος, για να ρισκάρει με ασφάλεια, και να είναι ηγέτης».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles