11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    100 εκατομμύρια δολάρια από Ρώσο δισεκατομμυριούχο για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής

    Ο Ρώσος επιχειρηματίας Yuri Milner, δισεκατομμυριούχος και επενδυτής μεταξύ άλλων σε Facebook, Twitter, Spotify, Groupon, Xiaomi κ.α, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο μαζί με τον Stephen Hawking και άλλους επιστήμονες, ότι σκοπεύει να δαπανήσει ποσό τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία στο project “Breakthrough Listen” που αφορά την αναζήτηση σημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς στα 1 δισ. αστέρια που βρίσκονται πιο κοντά στη γη αλλά και 100 γαλαξίες πέρα από το δικό μας (Milky Way).

    yuri milner

    Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες που έχουν υπάρξει ποτέ στο κομμάτι της αναζήτησης εξωγήινης ζωής, προσπάθειες πάντως που μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

    Όπως αναφέρουν οι New York Times, τα δύο τρίτα των χρημάτων του 53χρονου δισεκατομμυριούχου θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εξοπλισμού αλλά και τη πρόσληψη αστρονόμων, ενώ τα υπόλοιπα για την ενοικίαση δύο από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο στη Δυτική Βιρτζίνια και την Αυστραλία, για τους σκοπούς του project.

    Οι ερευνητές θα εστιάσουν την αναζήτησή τους σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα που αποστέλλονται από εξωγήινους, έχοντας ως βάση το University of California, Berkeley, αλλά και με τη βοήθεια σημαντικών επιστημόνων και από άλλα ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και ο Frank Drake, ο Αμερικανός αστροφυσικός που ίδρυσε το πρόγραμμα SETI για την αναζήτηση εξωγήινης ευφυΐας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles