18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Zano. Το mini-drone που περνάει τις selfies σου, σε νέα διάσταση!

    Όσο περνάει ο καιρός, τα εναέρια drones εισβάλλουν όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητα μας, άλλοτε εκτελώντας «επαγγελματικού τύπου» πτήσεις και άλλοτε προσφέροντας καθαρά στιγμές ψυχαγωγίας. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το mini-drone Zano, το οποίο πρόκειται για ένα μικροσκοπικό ιπτάμενο drone, το οποίο δημιουργήθηκε για να τραβάει ποιοτικές φωτογραφίες και videos από… ψηλά!

    zano-mini-drone_1

    Το Zano που πρόκειται για ένα δημιούργημα της Torquing Group, ελέγχεται μέσω μίας εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στο smartphone του χρήστη, μέσω της οποίας μπορεί να ρυθμίσει τη κίνηση και όλες τις λειτουργίες του εν λόγω drone. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι κατασκευαστές του έδωσαν μεγάλο βάρος στην 5MP camera που φέρει το Zano drone. Συγκεκριμένα, η camera του προσφέρει τεχνολογία digital image stabilization για πιο καθαρό φωτογραφικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα είναι ικανή να τραβάει video ποιότητας 720p. Το Zano μπορεί να λειτουργήσει για 10 με 15 λεπτά, χωρίς να απαιτείται η φόρτιση του, με τη διάρκεια παραμονής του στον αέρα να εξαρτάται από τις περιβαλλοντολογικές και καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Όσον αφορά την εμβέλεια του, το μικροσκοπικό αυτό done μπορεί να καλύψει απόσταση από 15 έως 30 μέτρα.

    Zano_mini_Drone 2

    To Zano έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω της καμπάνιας που έτρεξε η Torquing Group στο Kickstarter (περίπου πέντε φορές παραπάνω από τον στόχο), ενώ το πιθανότερο είναι η παράδοση του να αρχίσει μέσα στον Ιούνιο του 2015. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό, μπορείτε ακόμη να υποστηρίξετε και να το παραγγείλετε, καταβάλλοντας το ποσό των 265$. Δείτε και το video που ακολουθεί για να πάρετε μία καλύτερη γεύση από τις δυνατότητες του…

    http://youtu.be/RYMxnYzPieo

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles