21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Asus Zenfone 2 έρχεται με MediaTek και Qualcomm chipset!

    Μετά την παρουσίαση του Zenfone 2 με το Intel Atom chipset στη φετινή CES, η Asus έρχεται να δώσει το smartphone της και με δύο ακόμη chipsets, ένα της MediaTek και ένα της Qualcomm!

    ASUS-ZenFone-2

    Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 (άρα μάλλον δε θα δούμε κάποιο από αυτά στο MWC) η Asus θα κυκλοφορήσει το Zenfone 2 με την ίδια ονομασία και γενικά τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά (πλην της RAM που ίσως είναι 1 ή 2 GB) όχι με τα Ιntel Atom Z3580 και Z3560 αλλά με ένα chipset της Qualcomm και ένα της MediaTek! Η πρώτη έκδοση θα είναι πιό κάτω τιμολογιακά από το τωρινό Zenfone 2 και θα παρέχει πολύ καλές επιδόσεις, απευθυνόμενη και στις ανεπτυγμένες αγορές, ενώ η δεύτερη με το MediaTek chipset δε θα έχει υποστήριξη 4G/LTE δικτύων και θα στοχεύσει κυρίως λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, όπως της Ινδίας.

    Το πρόβλημα είναι πως η ονομασία του μάλλον δε θα αλλάξει επαρκώς, έτσι επαφίεται στους παρόχους και τους retailers η διαφοροποίηση των μοντέλων στα μάτια των χρηστών, ανάλογα με το chipset τους. Τουλάχιστον, πάντως, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάθε όρεξη και κάθε τσέπη!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles