21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αξιοποιώντας ένα παλιό Android ή μία Wi-Fi camera (ή αλλιώς σκηνές από το μέλλον με τους… Zensors)

    Στην εποχή του Internet of Things φαίνεται ότι όλα θα έχουν σύντομα μέσα τους ένα… chip (μπορεί και εμείς οι ίδιοι). Όλες οι συσκευές θα συνδέονται, θα μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα, να λαμβάνουν και να μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή… τα πάντα που μας αφορούν, όπου κι αν βρισκόμαστε. Και κάπως έτσι, σαν να λαμβάνει μέρος σε μία ταινία που φιλοδοξεί να γίνει πραγματικότητα, το project των Zensors που αναπτύχθηκε από το Carnegie Mellon University’s Human-Computer Interaction Institute θέλει να γίνει κάτι απλό… καθημερινό και συνηθισμένο.

    zensors

    Το μόνο απαιτεί είναι ένα smartphone που δε χρησιμοποιείτε ή μία Wi-Fi camera, ώστε να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα “live sensor feed”. Χρησιμοποιώντας το ειδικό API των δημιουργών του, οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν άπειρες σχετικές εφαρμογές.

    Και κάπως έτσι, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το σπίτι ή την επιχείρησή σας, να προγραμματίζετε καταστάσεις, να ελέγχετε αν σας λείπει κάτι και πολλά-πολλά ακόμη. Ένα παράδειγμα; “Έχει τροφή στο μπολάκι του ο Έκτορας;” Ένα ακόμη… “Ποια μπουκάλια έχουν αδειάσει στο μπαρ;”

    Σκηνές από το μέλλον, από τις οποίες μπορείτε να λάβετε μία μικρή γεύση και στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles