21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Blade A460 Hands-On Review: «H οικονομία σε πρώτο πλάνο»!

    O ανταγωνισμός στην low-end κατηγορία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φουντώσει για τα καλά, καθώς οι παραδοσιακές δυνάμεις της κινητής τηλεφωνίας δέχονται υπερβολική πίεση από τους πρωτοεμφανιζόμενους «Made in China» κατασκευαστές, οι οποίοι μπορεί να μην διαθέτουν το ισχυρό brand, αλλά αποδεικνύονται πραγματικοί «masters» στη Value for Money φιλοσοφία. To έργο λοιπόν του ZTE Blade A460 είναι εκ προοιμίου δύσκολο, καθώς καλείται να επιπλεύσει σε μία θάλασσα οικονομικών low-end smartphones, όπου ο user δεν αγοράζει μία συσκευή έχοντας ως πρωταρχική σκέψη τις high-tech και εξελιγμένες δυνατότητες της, αλλά το πόσο καλό θα κάνει στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη του.

    ZTE Blade A460 (2)

    Μεγάλη άνεση και ευκολία χειρισμού!

    Κοιτάζοντας τον εξωτερικό σχεδιασμό του ZTE Blade A460 καθίσταται σαφές ότι από άποψη εμφάνισης θυμίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των περισσότερων low-end συσκευών της ZTE. Αρκετά ογκώδης κατασκευή (οι διαστάσεις του Blade A460 είναι 145.5×72.8×9.4 mm), ωστόσο το θετικό στοιχείο της είναι ότι το μέγεθος και ο γενικότερος σχεδιασμός της επιτρέπουν τον άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και σε αυτό το γεγονός συμβάλλει και το φυσιολογικό βάρος της (ανέρχεται στα 165 γραμμάρια), αλλά  και η 5ιντσή οθόνη του. Ως είθισται το κυρίαρχο υλικό κατασκευής του ZTE Blade A460 δεν είναι άλλο από το πλαστικό, με το back cover να ξεχωρίζει για την εξαιρετικά λεία επιφάνεια του, ενώ καλές εντυπώσεις μας άφησε η αίσθηση από τα μεταλλικά πλήκτρα ελέγχου.

    ZTE Blade A460 (4)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons, το power/lock button και τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης βρίσκονται συγκεντρωμένα στη δεξιά πλευρά, με το audio input jack να είναι τοποθετημένο στην επάνω πλευρά και την microUSB υποδοχή στο κάτω μέρος. Η συσκευή διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι και ανοίγοντας την στο εσωτερικό της τμήμα εκτός από την μπαταρία (με χωρητικότητα στα 2.200mAh που προσφέρει χρόνο ομιλίας κοντά στις 17 ώρες και stand-by time στις 243 ώρες) μπορούμε να βρούμε τις κλασικές υποδοχές για την Micro SIM και για την microSD κάρτα. Τέλος, στο αριστερό κάτω τμήμα βρίσκεται και το ηχείο της συσκευής.

    ZTE Blade A460 (8)ZTE Blade A460 (11)

    Κρατώντας για αρκετή ώρα στα χέρια μας το ZTE Blade Α460 μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι τόσο από την άνεση που μας προσέφερε (ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση) όσο και από το πόσο ανθεκτική ήταν η κατασκευή του, ενώ είναι εμφανές ότι η ZTE έχει προσθέσει μπόλικη ποιότητα στα υλικά από τα οποία απαρτίζεται το A460, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα entry level smartphone που απευθύνεται στους λάτρεις της low-budget κατηγορίας.

    Specs και δυνατότητες οθόνης

     Το Blade A460 πρόκειται για μία οικονομική συσκευή, για αυτό και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το display του προσφέρει μία σχετικά «basic εμπειρία» στον user. Η ανάλυση της 5ιντσής οθόνης του ανέρχεται στα 854×480 pixels και είναι τεχνολογίας TFT TN. Εδώ μην περιμένετε και ιδιαιτέρως θεαματικά αποτελέσματα, αν και τα επίπεδα φωτεινότητας του display ήταν άκρως ικανοποιητικά και η ευκρίνεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανεκτή (με μόνο ίσως πιο ορατό πρόβλημα τις όχι και τόσο καλές γωνίες θέασης).

    ZTE Blade A460 (3)

    Προχωρώντας στα ενδότερα του A460, εδώ η ZTE έχει βασιστεί σε έναν 64-bit τετραπύρηνο επεξεργαστή MSM8909 της Qualcomm, που τρέχει στο 1.1GHz, ενώ η μνήμη RAM του A460 ανέρχεται στο 1GB. Δεν περιμένουμε κάτι θεαματικό εδώ, απλώς το Blade A460 φάνηκε ικανό να ανταπεξέλθει σε μία σειρά από απλά καθημερινά tasks που σχετίζονταν με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία. Εννοείται βέβαια ότι κρατήσαμε στα χέρια μας μία low-end συσκευή οπότε και τα αποτελέσματα που πήραμε από αυτήν ήταν ανάλογα των δυνατοτήτων της. Η CPU του ZTE Blade A460 πάντως μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή, αλλά είναι σχεδιασμένη για να κάνει οικονομία στην μπαταρία βελτιώνοντας σημαντικά την ενεργειακή συμπεριφορά της συσκευής. Το ταυτόχρονο άνοιγμα βέβαια πολλών εφαρμογών ενδεχομένως να οδηγήσει σε lag και σε καθυστερήσεις στην απόκριση, για αυτό θα πρέπει να είστε… «ευγενικοί» μαζί του. Παρόλα αυτά, η πλοήγηση στο net διαπιστώσαμε ότι ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα ορισμένων σελίδων που ήταν εξαιρετικά βαριές.

    ZTE Blade A460 (6)

    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο του, τα ZTE Blade A460 παρέχει 8GB, τα οποία περίπου 4.5 απομένουν διαθέσιμα στο χρήστη. Η λύση της microSD card φαντάζει μονόδρομος για τους users που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν περισσότερο για αναπαραγωγή multimedia αρχείων και για να αποθηκεύουν τα videos και τις φωτογραφίες τους. Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό που φοράει το ZTE Blade A460 εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα vanilla Android 5.1, το οποίο διακρίνεται για την σταθερότητα του και αποτελεί το στάνταρ της εποχής στα περισσότερα smartphones. Περνώντας στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά το entry-level κινητό της ZTE υποστηρίζει Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS (με A-GPS), ενώ φυσικά το μεγαλύτερο προσόν της και με το οποίο λανσάρεται στην αγορά είναι ότι έρχεται με υποστήριξη για δίκτυο 4G LTE, αποτελώντας μία από τις πιο οικονομικές συσκευές 4G που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ τέλος υποστηρίζει και HD Voice.

    Δεν «ζητάει» πολλά, δίνει όμως όσα πρέπει;

    Φυσικά η ZTE δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και camera functions στο smartphone της, με την κύρια κάμερα των 5MP και την δευτερεύουσα selfie cam των 2MP σαφώς να μην τοποθετούν το Blade A460 στην κατηγορία των camera phones, παρόλα αυτά καλύπτουν ορισμένες από τις βασικές ανάγκες του user. Μάλιστα, η ZTE έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο software που συνοδεύει το low-end κινητό της, προσφέροντας στον user μία σειρά από λειτουργίες όπως face detection, burst mode και panorama, ενώ υπάρχουν και μπόλικα φίλτρα και ρυθμίσει για να ασχοληθεί ο user.

    ZTE Blade A460 (5)

    Ολοκληρώνοντας, το review μας στην entry-level 4G πρόταση της ZTE μπορούμε να τονίσουμε το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία οικονομική 4G συσκευή (στα 109 Ευρώ), η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μία ιδανική πρόταση για τους users που αναζητούν μία «δεύτερη» συσκευή ή ως ένα κινητό αποκλειστικά για τους μικρότερους ηλικιακά φίλους της mobile τεχνολογίας. Εάν η τιμή του κάποια στιγμή έπεφτε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 Ευρώ, σίγουρα θα είχε ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στην αγορά, παρόλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε πως παρόλο που είναι low-end, το Blade A460 διαθέτει αρκετή ποιότητα και τις δυνατότητες για να μπορέσει να επιβιώσει στον κατακλυσμό των low-end συσκευών (το θέμα βέβαια είναι για πόσο…).

    *Το κινητό της δοκιμής μας, ήταν μία προσφορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles