24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε πρώτοι στο γαλαξία το ZTE Blade II. Το smartphone που προσέχει την τσέπη σου

    Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα κινητό που το έλεγαν Blade. Το εργοστάσιο το είχαν κάτι Κινέζοι που παρότι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, είχαν καταφέρει να πουλήσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια συσκευές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάμε για ρεκόρ. Το Blade ήταν κάτι σαν το iPhone του λαού. Το συναντούσες παντού. Θυμάμαι το δελτίο τύπου της εταιρίας που εκδόθηκε το περσινό καλοκαίρι, το οποίο μεταξύ άλλων μνημόνευε τη «δική μας» Wind. Της ημεδαπής εννοώ. Δεν προλάβαινε να το στοκάρει. Ο κόσμος αγόραζε περί τις 3.000 συσκευές κάθε μήνα, νούμερο για case study. Ιδίως αν μιλάμε για μια Ελλάδα, που βρίσκεται μονίμως διασωληνωμένη στο κρεβάτι της εντατικής.

    Το Blade πούλαγε γιατί τα είχε όλα. Πούλαγε επίσης γιατί το στήριζε μια ολόκληρη κοινότητα προγραμματιστών. Αν έβγαζε βλάβες; Ποιες βλάβες; Μόνο σε αυτονομία χώλαινε, αλλά και πάλι του το συγχωρούσες γιατί ήταν μια τίμια πρόταση σε τιμή σκάνδαλο. Το Blade έκλεισε τον κύκλο του μετά από 14 μήνες στην αγορά, όσο δηλαδή και το iPhone 4 και αυτό από μόνο του λέει κάτι.

    Η ΖΤΕ, που από το Blade έμαθες σαν εταιρία, σκοπεύει να κυκλοφορήσει σύντομα στη low-end κατηγορία, τον αντικαταστάτη της πιο επιτυχημένης εμπορικά συσκευής. Είναι πάνω κάτω στο ίδιο στυλ, θα κοστίζει 169 ευρώ, και τα τεχνικά του όπως σωστά αντιλαμβάνεσαι έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Δεν είναι ότι βάζει φωτιά στα benchmarks, αλλά με επεξεργαστή στο 1GHz και 512MB μνήμης RAM πάει αέρα. Βασικά το μυστικό στην επιτυχία του νέου Blade είναι η ομοιογένεια. Όχι μόνο ανταποκρίνεται άψογα σε ότι του ζητήσεις, αλλά μπορεί να σου χαρίσει επίσης, πολλά χρόνια απροβλημάτιστης συμβίωσης.

    Η οθόνη του έχει παραμείνει στις 3,5 ίντσες με ανάλυση WVGA, όμως με 267 ppi (pixels per inch) σκοτώνει. Έχει καλά λευκά, τα χρώματα ικανοποιούν και σε σχέση με το πρώτο Blade έχει ανώτερο digitizer. Που σημαίνει ότι είναι σαφώς πιο υπάκουο σε πατήματα. Σε αυτό συμβάλει και το λειτουργικό Android στην έκδοση 2.3.6, όχι όμως και το front-end που αισθητικά τουλάχιστον υστερεί. Για να είμαι ειλικρινής προτιμούσα εκείνο του γηραιότερου smartphone, που έφερνε στο Nexus One. Αλλά επειδή κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, το καλό είναι πλέον ότι μπορείς να δημιουργείς φακέλους στην αρχική οθόνη, να κάνεις για πλάκα edit στα μενού και να βλέπεις στην πράξη τη βελτιωμένη αυτονομία, παρά την ίδια μπαταρία στα 1.200mAh. Για να καταλάβεις, μπορεί να είσαι πάνω από το Blade II όλη την ημέρα, και να σου βγάζει μέχρι την επιστροφή στο σπίτι χωρίς τον φορτιστή. Επίσης μια διαφορά που αξίζει να θυμάσαι, είναι ότι η κάμερα έχει σκαρφαλώσει στα 5MP. Δεν είναι τόσο σε απόλυτα νούμερα ότι θα δεις διαφορά, όσο ότι στις στατικές λήψεις έχει βελτιωθεί δραματικά η απόδοση. Για το βίντεο πάλι δεν έχω καλά νέα, εφόσον με VGA ανάλυση θα σε καλύψει μόνο για τα βασικά.

    Καλά κατασκευασμένο και με σκληρά πλαστικά, το Blade ΙΙ ξεφεύγει ποιοτικά από τον πολτό των προσιτών smartphones που έχουν κατακλύσει την αγορά. Είναι άψογα συναρμολογημένο, στιβαρό και με καλή αίσθηση στο χέρι, χωρίς να γράφει μεγάλο νούμερο στη ζυγαριά. Ο σχεδιασμός του θα σε αφήσει παγερά αδιάφορο, ενώ αν ήταν αυτοκίνητο θα έμοιαζε με συγκρουόμενο του λούνα πάρκ. Του λείπει η έμπνευση. Επίσης, θυμίζει τον προκάτοχο στην πρόσοψη, με τρία φυσικά πλήκτρα, για την εισαγωγή στο μενού, για την επιστροφή ένα επίπεδο πίσω και για την άμεση μεταφορά στη home screen. Οι ομοιότητες σε σχέση με το παρελθόν όμως δεν σταματούν εδώ. Θα βρεις επίσης την υποδοχή για κάρτες microSD, που αυξάνει την εσωτερική του μνήμη (που μετράει 150MB μόλις), αλλά και τους δέκτες HSDPA, Wi-Fi, ραδιόφωνου και A-GPS.


    Δεν θέλω να σε κουράζω αλλά επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, πιστεύω ότι στα 169 ευρώ που θα κοστίζει το Blade II, δεν έχει ανταγωνισμό. Με οθόνη 3,5 ιντσών ανάλυσης WVGA, 1GHz επεξεργαστή, 512MB μνήμης, την τελευταία έκδοση Android (κάνε υπομονή ακόμη για ICS), 5άρα κάμερα και συνδεσιμότητα που σε καλύπτει από όλες τις πλευρές. Καλά δεν είναι φίλε αναγνώστη; Αυτό είναι το μοναδικό smartphone αξιώσεων που δεν απαιτεί να πουλήσεις τα όργανα σου για να το αποκτήσεις. Και άσε τους άλλους κατασκευαστές να ψάχνουν τρικ για να ξεχωρίσουν από τον συρφετό…

     

    Specs: ZTE Blade II (€169)

    Λειτουργικό Android 2,3
    Επεξεργαστής 1GHz
    Μνήμη 150MB storage, 512MΒ RAM, microSD
    Οθόνη 3,5″ TFT, πολλαπλής αφής, 480×800 pixels
    Κάμερα 5MP με LED φλας (οπίσθια), VGA (πρόσθια)
    Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, microUSB, Wi-Fi, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία Δε διατίθεται
    Διαστάσεις 117x58x10,6 χιλ.
    Βάρος 120 γραμ.

     

    Δες τώρα και το βίντεο για να έχεις την πλήρη εικόνα…

     

    Related Articles

    22 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles