20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Kis 3. Hands-on Review: Οικονομικό και με Android Kitkat!

    Η κινεζική ZTE με το Kis 3 επιχειρεί με δυναμικό τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά των low – budget συσκευών, καθώς στόχος της γνωστής εταιρείας (που ήδη έχει αφήσει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά των tablets) είναι να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται από την εξαιρετικά απαιτητική αγορά των οικονομικών smartphones. Το ZTE Kis 3 είναι μία πρόταση που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς πέραν της ελκυστικής τιμής του, το μικρό της ZTE έρχεται με εγκατεστημένο το σχετικά πρόσφατο λειτουργικό Kitkat 4.4.2, ενώ η γενικότερη αίσθηση που σου αφήνει ως συσκευή είναι ότι στοχεύει περισσότερο στην εκτέλεση βασικών εργασιών και την κάλυψη καθημερινών  αναγκών του χρήστη.

    ZTE Kis3

    Εξωτερική εμφάνιση

    To ΖΤΕ Κιs 3 ακολουθεί θα λέγαμε ένα μάλλον τυπικό design, καθώς οι σχεδιαστικές γραμμές του δεν είναι τόσο λεπτές, όμως αυτό δεν επηρεάζει το γεγονός ότι η συσκευή είναι πιο στιβαρή και κρατιέται με ευκολία στο ένα χέρι. Το υλικό που κυριαρχεί είναι το πλαστικό, ενώ η μπαταρία είναι αποσπώμενη (εδώ θα πρέπει να προσέξετε λίγο όταν αφαιρείτε πλαστικό καπάκι, καθώς δεν πρέπει να ασκείτε μεγάλη πίεση). Η κάρτα SIM τοποθετείται στο εσωτερικό της συσκευής, ενώ εκεί θα βρείτε και την υποδοχή για microSD. Ακολουθώντας το σχεδιασμό των περισσοτέρων smartphones της εποχής, το ZTE Kis 3 διαθέτει στην επάνω πλευρά το on/off button και την υποδοχή των ακουστικών / hands-free, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τα volume buttons και στην κάτω η κλασική mini-USB θύρα. Τέλος, τα βασικά πλήκτρα χειρισμού (return, home και οptions) είναι ευδιάκριτα και φωτιζόμενα, γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί μία πολύ χρήσιμη προσθήκη.

    ZTE Kis3

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

    To ΖΤΕ Kis 3 απευθύνεται στους χρήστες που δεν θέλουν να δαπανήσουν μία μεγάλη περιουσία για το νέο smartphone τους, για αυτό και από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών σίγουρα δεν περιμένουμε κάποιον οκταπύρηνο επεξεργαστή τεχνολογίας ή μπόλικη μνήμη RAM. Συγκεκριμένα, το ZTE Kis 3 στηρίζεται σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon που τρέχει στo 1.2GHz, όπου συνδυάζεται με 512MB εσωτερικής μνήμης RAM. Η απόδοση του ZTE Kis 3 σίγουρα δεν ξεχωρίζει, ωστόσο παρατηρήσαμε ότι οι περισσότερες εφαρμογές και η πλοήγηση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ήταν lag-free. Αυτό που θα πρέπει να σημειώσετε είναι ότι η συσκευή της ZTE λόγω των 512ΜΒ μνήμης ενδέχεται να παρουσιάσει πρόβλημα στις μεγάλες εφαρμογές. H ανάλυση της WVGA οθόνης των 4 ιντσών του Kis 3 ανέρχεται στα 480×800 pixels και σίγουρα έχουμε δει ποιοτικότερες, με τη φωτεινότητα να κρίνεται απλώς ικανοποιητική. Όσον αφορά, τον αποθηκευτικό χώρο, η συσκευή της ZTE προσφέρει 4GB RAM, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δεσμεύεται από το λειτουργικό Android. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το ZTE Kis 3 διαθέτει GPS με δυνατότητα AGPS, Wi-Fi 802.11 b/g/n και υποστήριξη Bluetooth 4.0. Κρίνοντας συνολικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ZTE Kis 3 καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε μία low-budget συσκευή χαμηλών δυνατοτήτων, η οποία όμως στοχεύει στο να καλύψει ορισμένες πολύ basic ανάγκες του χρήστη.

    ZTE Kis3

    Κάμερα και αυτονομία

    O αισθητήρας της κάμερας ανέρχεται στα 2MP, οπότε οι φωτογραφίες που μπορείτε να τραβήξετε δεν είναι κάτι σπουδαίο από πλευράς ανάλυσης, ενώ και το video recording της συσκευής δεν ξεπερνάει την VGA ποιότητα (640×480 pixels). Επίσης, το ZTE Kis 3 δεν διαθέτει LED Flash οπότε μάλλον θα πρέπει να αρκεστείτε σε φωτογραφίες υπό το φως της ημέρας. Μπορεί οι χαμηλές δυνατότητες της κάμερας να ξενίζουν κάποιους, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι το ZTE Kis 3 δεν αποσκοπεί στο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού με τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα του photo shooting και του video recording. Επίσης, μία χτυπητή απουσία είναι ότι δεν διαθέτει εμπρόσθια κάμερα. Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και η μπαταρία της συσκευής, η οποία στις 1400mΑ, δύναται να προσφέρει αυτονομία που αγγίζει περίπου τις 4 ώρες.

    ZTE Kis3

     Τελικές σκέψεις    

    To ΖΤΕ Kis 3 είναι μία συσκευή που δεν προσπαθεί να σε κοροϊδέψει, καθώς από την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα smartphone που έχει ένα συγκεκριμένο «ταβάνι» δυνατοτήτων. Σε γενικές γραμμές κρίνεται ως αρκετά ικανοποιητικό για μία απλή και καθημερινή συμβατική χρήση, καθώς απευθύνεται στους χρήστες εκείνους που ούτε ζητούν πολλά από το smartphone τους, αλλά ούτε βέβαια επιθυμούν να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να το αποκτήσουν. Εάν κριθεί υπό αυτό το πρίσμα, το ZTE Kis 3 σίγουρα έχει ορισμένες δυνατότητες να προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles