18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    ZTE Q7. Η απάντηση της ZTE στο iPhone 6 Plus;

    Οι εταιρείες που εδρεύουν στη Κίνα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσουν την Apple να κάνει ότι θέλει στον δικό τους ζωτικό χώρο, που φυσικά δεν είναι άλλος από την μεγάλη αγορά της Κίνας. Για αυτό μετά τη Lenovo που παρουσίασε το Lenovo S90, έφτασε η στιγμή και για την ZTE να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική συσκευή (ZTE Q7) στο iPhone 6 Plus της Apple, η οποία μάλιστα εκ πρώτης όψεως δείχνει να δανείζεται πολλά στοιχεία σε σχεδιαστικό επίπεδο από τη ναυαρχίδα της Apple.

    ZTE Q7

    Τo ZTE Q7 έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το iPhone 6 Plus, ενώ φέρει μία παρόμοια οθόνη με διαγώνιο στις 5.5 ίντσες. Παρόλα αυτά, το ZTE Q7 παρέχει ανάλυση στα 720×1280 pixels αντί για την ποιότητα των 1080p που προσφέρει το iPhone 6 Plus. Όσον αφορά τις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το Q7 στηρίζεται σε λειτουργικό Android 4.4.4 KitKat και στην καρδιά του βρίσκεται ένας octa-core επεξεργαστής με συχνότητα ρολογιού στο 1.5GHz, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από την MediaTek, ενώ επιπλέον υποστηρίζει LTE, κύρια κάμερα με αισθητήρα στα 8MP (διαθέτει dual LED flash), 3MP selfie cam, 2GB μνήμης RAM και 16GB flash memory. H νέα αυτή συσκευή της ZTE έχει ήδη πάρει την έγκριση από την υπηρεσία τηλεπικοινωνίων της Κίνας, για αυτό και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας στο άμεσο χρονικό διάστημα.

    Η τιμή του ZTE Q7 δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως εάν κρίνουμε από τη γενικότερη φιλοσοφία της ZTE, σίγουρα δεν θα απαιτεί κάποιο αστρονομικό ποσό για να την αποκτήσεις, ενώ σίγουρα αναμένεται να κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα iPhone 6 Plus.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles