24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία Force Τουch που ενσωματώνει το trackpad του νέου MacBook

    Το νέο MacBook, το super thin ολοκαίνουριο laptop της Apple, ανάμεσα στις καινοτομίες του ξεχωρίζει και για την ενσωμάτωση του Force Touch trackpad.

    new macbook force touch

    Ενσωματώνει μία τεχνολογία που τοποθετείται για πρώτη φορά σε σχετικό προϊόν, ενώ υπάρχει και στο Apple Watch. Το νέο trackpad (που περιλαμβάνεται, εκτός από το νέο Macbook και στο νέο Retina MacBook Pro 13”)  δεν κινείται, αλλά μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορετική πίεση που του ασκείται ώστε να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Ας δούμε, όμως, λεπτομερώς πώς λειτουργεί.

    force touch trackpad new Macbook

    Το νέο Force Touch trackpad της Apple είναι διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει έως τώρα, τόσο σε κλασικά laptops όσο και σε προτάσεις της εταιρείας του Cupertino, ακόμη κι αν στην εμφάνιση φαίνεται… ίδιο. Έχει μία capacitive γυάλινη επιφάνεια, δε διαθέτει φυσικό κλικ, αλλά, πέρα από τα κλασικά gestures που ήδη χρησιμοποιεί η Apple (κύλιση, swiping και pinching), διαθέτει την προσαρμόσιμη λειτουργία Force Touch. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία αυτού του χαρακτηριστικού ώστε να εκτελούνται διαφορετικές λειτουργίες. Το Force Touch χαρακτηριστικό μπορεί να αντιληφθεί, μάλιστα, ακόμη και αν κάνετε κλικ με τον αντίχειρα ή άλλο δάκτυλο.

    taptic engine force sensors

    Με τη βοήθεια τεσσάρων αισθητήρων που υπάρχουν στις τέσσερις γωνίες του trackpad, μπορεί να εντοπίσει τις “λεπτές” διαφορές στην πίεση που εφαρμόζεται και έτσι να εκτελέσει διαφορετικές λειτουργίες σε διαφορετικές εφαρμογές, καθώς αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ απλού tap και deep press, Έτσι π.χ. με deep-press σε μία λέξη ενώ σερφάρετε στον Safari μπορείτε να δείτε την καταχώρηση στη Wikipedia, ενώ με deep-press σε μία διεύθυνση μπορείτε να δείτε τη διεύθυνσή της στο χάρτη ή να κάνετε preview ένα αρχείο στον Finder. Η τεχνολογία απτικής ανάδρασης που χρησιμοποιείται επιτρέπει στο trackpad να αναδημιουργήσει την αίσθηση της αφής με προσομοίωση δόνησης, έτσι ώστε να αισθανθείτε το “κλικ” (ακόμη κι αν δεν κινείται προς τα κάτω το trackpad όταν πατηθεί).  Η Taptic Engine, μία μικρή συσκευή προσαρμοσμένη στο κάτω μέρος του trackpad, μπορεί πρακτικά να στείλει μία “απάντηση” στα δάκτυλά σας, κατά την εκτέλεση διάφορων εργασιών (η Apple δίνει το παράδειγμα της ευθυγράμμισης σχολίων σε ένα PDF).

    apple watch force touch

    Το χαρακτηριστικό Force Touch το συναντάμε σε κάποιο βαθμό και στο Apple Watch, ενώ φήμες σημειώνουν ότι ενδέχεται να βρίσκεται και στο επόμενο iPhone.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles