24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Nintendo. H μεγάλη πτώση συνεχίζεται!

    Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για τη Nintendo, καθώς σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση των υπευθύνων της, η ιστορική εταιρεία το προηγούμενο οικονομικό έτος κατέγραψε απώλειες της τάξεως των 456 εκατομμυρίων δολαρίων! Ήδη από τις αρχές του 2014 οι υπεύθυνοι της Nintendo είχαν κατεβάσει αισθητά τον πήχη αναφορικά με τις οικονομικές δυνατότητες του κολοσσού του gaming και από ότι φαίνεται τελικώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν και επισήμως.  Sad-Wii-U-640x353

    Αίτια για την κάκιστη πορεία του ιαπωνικού κολοσσού του gaming δεν είναι άλλη από τις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις της κονσόλας Wii U. Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η Nintendo κατάφερε να πουλήσει περίπου 2.7 εκατομμύρια Wii U τους τελευταίους 12 μήνες (οι οικονομικοί αναλυτές της εταιρείας έπεσαν μέσα στις αναθεωρημένες – προς τα κάτω – προβλέψεις τους). Οι πωλήσεις του Wii U υπολείπονται σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, καθώς τόσο το Xbox One όσο και το PlayStation 4 έχουν σημειώσει διπλάσιες και τριπλάσιες πωλήσεις αντίστοιχα. Ενδεικτικό της κακής πορείας του Wii U, είναι ότι τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν συνολικά μόλις 310.000 μονάδες παγκοσμίως. Ωστόσο, πάρα την κάκιστη εικόνα του Wii U σε επίπεδο πωλήσεων, η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη με το φορητό 3DS, το οποίο πούλησε κοντά στις 12 εκατομμύρια μονάδες, φτάνοντας έτσι τα 43 εκατομμύρια 3DS σε παγκόσμια κλίμακα.  Wii-U-sadTo κλίμα εννοείται πως είναι αρνητικό, όμως ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata δεν φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα, καθώς θεωρεί ότι η εταιρία του θα μπορέσει να ανακάμψει σύντομα και να γυρίσει στην κερδοφορία μέσα στο έτος που διανύουμε, σημειώνοντας μάλιστα κέρδη που θα προσεγγίσουν το ποσό των 394 εκατομμυρίων δολαρίων. Καλή η αισιοδοξία δε λέμε, αλλά δυστυχώς τα νούμερα λένε άλλα και η πραγματικότητα δείχνει ότι ήδη η Nintendo διανύει το τρίτο ζημιογόνο έτος. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το αρνητικό οικονομικό κλίμα, κάποια στιγμή θα αναστραφεί, γιατί όπως και να το κάνουμε η Nintendo είναι η “ζωντανή ιστορία” του gaming.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles