21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Windows Holographic και HoloLens headset. Ιδού η νέα καινοτομία της Microsoft

    Μαζί με την εντυπωσιακή παρουσίαση των Windows 10, των desktop χαρακτηριστικών τους, της έκδοσης για smartphones και μικρά tablets, της ανανεωμένης Cortana και του Spartan browser, ακόμη μία ξεχωριστή ανακοίνωση της Microsoft σήμερα έχει το όνομα Windows Holographic μαζί με μία συσκευή που ονομάζεται HoloLens.

    windows-holographic

    Είναι μία καινοτόμα εμπειρία augmented reality (επαυξημένης πραγματικότητας), με τη βοήθεια ενός headset που μοιάζει αρκετά με τα VR γυαλιά που ανεβαίνουν σε δημοτικότητα τελευταία, μόνο που πλέον η λύση της Microsoft προσθέτει και… ολογράμματα.

    Η εταιρεία περιγράφει το HoloLens headset ως τον “πιο προηγμένο ολογραφικό υπολογιστή που έχει δει ποτέ ο κόσμος”. Πρόκειται για ένα αυτόνομο computer που ενσωματώνει CPU, GPU και έναν εξειδικευμένο ολογραφικό επεξεργαστή. Το ότι είναι αυτόνομο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δε χρειάζεται καλώδια, ούτε σύνδεση με PC ή smartphone για να λειτουργήσει!

    Το εμπρόσθιο τμήμα του περιλαμβάνει μία see-through σκούρα οθόνη, ενώ υποστηρίζεται ο “χωρικός ήχος” (spatial sound) ώστε να μπορείτε να “ακούτε” ολογράμματα που βρίσκονται πίσω σας. Επίσης, ενσωματώνει μία σειρά από αισθητήρες κίνησης και περιβάλλοντος.

    Το HoloLens βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμο εντός του χρονικού πλαισίου κυκλοφορίας των Windows 10, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, θα τιμολογηθεί έτσι ώστε να “μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τόσο επιχειρήσεις όσο και καταναλωτές”.

    Η Microsoft έχει επιδείξει τo HoloLens headset σε τουλάχιστον έναν games publisher, με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Take-Two, Straus Zelnick, να περιγράφει την εμπειρία ως “εξωπραγματική”.

    Ο Alex Kipman, ο άνθρωπος πίσω από το project για τη Microsoft ανέφερε ότι τα Windows Holographic δεν αφορούν τόσο το να μας “βάλουν μέσα σε εικονικούς κόσμους”, κάτι που δεν είναι για τον καθένα, αλλά να προχωρήσουν περαιτέρω σε βαθύτερες εμπειρίες και φυσικά στα… ολογράμματα. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Microsoft συνεργάστηκε με την NASA στην ανάπτυξη του HoloLens, ενώ ενθάρρυνε και άλλες εταιρείες όπως τις Motion Leap και Oculus να δημιουργήσουν και αυτές τα δικά τους ολογράμματα…

    Δείτε ένα σχετικό video!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles