20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ιρλανδία – Κροατία 1-3

    Χθες το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο του Πόζναν διεξήχθη ένα ματς που μπορεί να φάνταζε ως το πλέον… αντιεμπορικό (τα μεγέθη της Κροατίας και της Ιρλανδίας εξ’ άλλου δεν συγκινούν εύκολα), ωστόσο προσέφερε άφθονο θέαμα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν.

    Οι Κροάτες ξεκίνησαν δυνατά και η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, όταν έπειτα από κεφαλιά του Mandzukic, η άμυνα της Ιρλανδίας και ο Shay Given αδράνησαν και έγινε το 0-1. Ωστόσο το γκολ αυτό μόνο φτερά δεν έδωσε στους παίκτες του Slaven Bilic οι οποίοι χαλάρωσαν και άφησαν τον έλεγχο του αγώνα στους Ιρλανδούς. Μοιραία έτσι ο Sean St Ledger στο 19ο λεπτό ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Το ημίχρονο φαινόταν πως θα τελείωνε στην ισοπαλία, ωστόσο ο Ward υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος και ο Jelavic ενεργώντας ταχύτατα έκανε το 2-1.

    Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο: με γκολ. Ο Mario Mandzukic της Wolfsburg ανέβασε κι άλλο τις «μετοχές» του και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-1 δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στους Κροάτες. Οι Ιρλανδοί δεν το έβαλαν κάτω και υπήρξαν συγκινητικοί στη συνέχεια, ωστόσο γκολ δεν κατάφεραν να σημειώσουν. Η πίεση προς την εστία του Pletikosa εντεινόταν όσο περνούσε ο χρόνος με το παιχνίδι να αποκτά μια άγρια ομορφιά, ωστόσο το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι Κροάτες πήραν «κεφάλι» σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

     

    Οι συνθέσεις

    Ιρλανδία: Given, O’Shea, St Ledger, Dunne, Ward, Whelan, Andrews, McGeady (Cox 54’), Duff, Doyle (Walters 53’), Keane (Long 75’)

    Κροατία: Pletikosa, Srna, Corluca, Schildenfeld, Strinic, Vukojevic, Rakitic (Dujmovic 90’), Modric, Perisic (Eduardo 89’), Mandzukic, Jelavic (Kranjcar 72’)

     

    Τα γκολ

    St Ledger 19’ – Mandzukic 3’-49’, Jelavic 43’

     

    Οι κάρτες

    Andrews – Modric, Kranjcar

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles