17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    11 Κοινοπραξίες θα λάβουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος EIT Health

    Έντεκα συνολικά Κοινοπραξίες από επτά χώρες θα λάβουν χρηματοδότηση έως και 75.000 ευρώ η κάθε μία, στο πλαίσιο του προγράμματος EIT Health. Στην τελική λίστα των έντεκα κοινοπραξιών που διακρίθηκαν, περιλαμβάνεται και μια ελληνική κοινοπραξία, η πρόταση της οποίας εστιάζεται στην παροχή συνεχούς κατ οίκον παρακολούθησης  ασθενών με οξεία και χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Οι υπόλοιπες  10 κοινοπραξίες, προέρχονται από τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, την Κροατία, τη Σλοβακία και την Ιταλία.

    Σε ότι αφορά την ελληνική πρόταση που διακρίθηκε και περιλαμβάνεται στις έντεκα καλύτερες καινοτόμες λύσεις, η όλη ιδέα βασίστηκε στην ανάπτυξη μιας «έξυπνης» φορητής συσκευής, η οποία αποτελείται από ένα βραχιόλι καρπού και ένα ηλεκτρόδιο στήθους (chest-patch), και προσφέρει την δυνατότητα κατ οίκον παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο,  ασθενών με οξεία και χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη συσκευή παρέχει επίσης την δυνατότητα παρακολούθησης  όλων των ζωτικών σημείων του ασθενούς, καταγράφοντας την πίεση του αίματος, τους παλμούς της καρδιάς, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, τον κορεσμό του οξυγόνου, τον ρυθμό αναπνοής, τη θερμοκρασία του σώματος και τη σωματική δραστηριότητα.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόγραμμα EIT Health αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ε.Ε για  ενίσχυση και  ανάπτυξη περιφερειακών καινοτομιών στην τομέα της υγείας  και  της  υγειονομικής περίθαλψης, με απώτερο σκοπό  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles