20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    3Doodler. Ζωγραφίζοντας… τρισδιάστατα σχέδια

    Η 3D Printing τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε νέο «ρεύμα» της εποχής. Παρόλο που η τεχνολογία πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τα τελευταία χρόνια προτού η αγορά και ο καταναλωτής ήταν αρκετά ώριμοι ώστε να την υποδεχθούν. Αλλά με το που έγινε η αρχή, τίποτα δεν φαίνεται να σταματάει την φαντασία των επίδοξων entrepreneurs του τρισδιάστατου κόσμου.

    3Doodler

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα και μία ξεχωριστή υλοποίηση η οποία διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο έχετε δει αποτελεί και το 3Doodler. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Kickstarter για το 2013, το  3Doodler είναι τυπικά ένα μεγάλο μολύβι που σου επιτρέπει να ζωγραφίζεις τρισδιάστατα σχέδια, πάνω σε επιφάνειες ή και στον αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση υγρού πλαστικού, το οποίο στερεοποιείται σχεδόν αμέσως μόλις απελευθερωθεί από τη συσκευή, επιτρέποντας στο χρήστη να κάνει από τα πιο απλά, έως τα πιο πολύπλοκα σχέδια.

    Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης δεν είναι τόσο η ίδια η συσκευή, ούτε η πρωτοτυπία της ιδέας, αλλά η θέληση των κατασκευαστών του να δημιουργήσουν ένα απλό και προσιτό προϊόν, που να εξυπηρετεί την ανάγκη του καταναλωτή για επαφή με τις νέες τάσεις της εποχής. Για αυτό και το project που ξεκίνησε με τον ταπεινό σκοπό των 30.000 $, μπόρεσε να μαζέψει περίπου 2.4 εκατομμύρια δολάρια(!!).

    Αρκεί λοιπόν να περιμένουμε με αγωνία να δούμε μέχρι που θα φτάσει η εφευρετικότητα των 3D κατασκευαστών και τις αλλαγές που θα μπορούσε να φέρει στην κατασκευή και τη μεταφορά τρισδιάστατων αντικειμένων. Και επιτέλους, πότε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε καταφατικά στην πρόκληση “You wouldn’t Download a car”…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles