18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    4 φορές που ο Έλον Μασκ έκανε «ντόρο» χρησιμοποιώντας το Twitter

    Ο Έλον Μασκ δεν είναι απλώς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά ως γνωστό, αποτελεί και μεγάλο fan του Twitter. Ο CEO της Tesla συχνά σπεύδει να μοιραστεί με τα εκατομμύρια των ακολούθων του τις σκέψεις του, χρησιμοποιώντας το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μια ωραία πρωία όμως αποφάσισε ότι η πλατφόρμα επιδέχεται βελτίωση και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

    Ο νέος μέτοχος του Twitter

    Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Μασκ αγόρασε το 9,2% του Twitter έναντι του ποσού των 2,9 δις. δολαρίων. Όπως είναι λογικό, στο άκουσμα και μόνο της είδησης, η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε, αφού το όνομα του Μασκ επηρεάζει σχεδόν πάντα τις εξελίξεις. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που ανακηρύχθηκε «άντρας της χρονιάς» το 2021 από το περιοδικό Time κι όχι τα άπειρα χρήματα που διαθέτει στην κατοχή του.

    Τι είχε στο μυαλό του ο “κροίσος” επιχειρηματίας είναι δύσκολο να αποφανθεί κάποιος με σιγουριά. Μπορεί να το θεώρησε μια καλή επένδυση που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη ή να ήθελε απλώς να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των social media, αφού η επιρροή του το επιτρέπει. Τις επόμενες μέρες ίσως κατανοήσουμε καλύτερα την πρόθεσή του να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας αυτή τη στιγμή.

    Προς το παρόν, ας θυμηθούμε 4 φορές που ο Έλον Μασκ χρησιμοποίησε το Twitter, κάνοντας όλο τον πλανήτη να ασχολείται μαζί του.

    -Πρόσφατα ο Μασκ ρώτησε τους ακόλουθούς του αν πιστεύουν ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στο Twitter. Το 70% των χρηστών απάντησε “όχι” κι εκείνος έγραψε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια αγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter!

    -Πέρσι, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να ρωτήσει το κοινό για το αν συμφωνεί στην πώληση μετοχών της Tesla. Οι χρήστες του Twitter αποφάσισαν ότι πρέπει να πουλήσει ένα ποσοστό των μετοχών της εταιρείας. Έτσι κι έκανε!

    -Όταν ο Μασκ «εκθρόνισε» το Τζεφ Μπέζος από την πρώτη θέση κι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, χρησιμοποίησε το Twitter για να «τρολάρει» τον ιδρυτή της Amazon, αναφέροντας ότι θα του στείλει το…αργυρό μετάλλιο.

    -Μέσω Twitter ο Μασκ προκάλεσε και τον ΟΗΕ να του δείξει με ποιον τρόπο 6 δις. δολάρια από την περιουσία του θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας. Μετά από μερικές μέρες, ο ΟΗΕ επέστρεψε με ένα αναλυτικό σχέδιο που απαντούσε στο δισεκατομμυριούχο.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Με ψεύτικα σενάρια στρέφει το κοινό εναντίον του TikTok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles