13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    4 μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες που δεν πρέπει να χάσεις το Μάιο

    Το σινεμά αποτελεί μια από τις αγαπημένες μορφές ψυχαγωγίας για αρκετούς από εμάς, είναι όμως γεγονός ότι δε μπορούμε να βλέπουμε όλες τις καλές ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές ευκαιρίες να παρακολουθήσουμε σημαντικές παραγωγές από την άνεση του σπιτιού μας, αφού το Vodafone TV φέρνει πρωτότυπο περιεχόμενο με συγκινητικές κινηματογραφικές πρεμιέρες, πολυαναμενόμενες σειρές και ντοκιμαντέρ. Αυτό το Μάιο ειδικά, αξίζει να παρακολουθήσεις τα εξής:

    «Φανταστικά Ζώα: Το Μυστικό του Ντάμπλντορ»


    Ο καθηγητής Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκρίντελβαλντ σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Και μόνο ο Νιουτ Σκαμάντερ μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτή την επικίνδυνη αποστολή. Η τρίτη ταινία του μυθικού Wizarding World της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ταξιδεύει σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους, φτιάχνει ένα σύμπαν αξιοζήλευτο και μαγικό, και έχει για συνοδηγούς τον Έντι Ρέντμειν, τον Τζουντ Λο, τον Έζρα Μίλερ και τον νεοφερμένο Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του Γκρίντελβαλντ. Πρεμιέρα 29/5.

    “Belfast”


    Η ζωή του 9χρονου Μπάντι αναστατώνεται από τη βία των προτεσταντών που έχει ως στόχο τους καθολικούς του γείτονες. Και κάπου εκεί υπάρχει και η…ζωή.
    Το βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, ημιαυτοβιογραφικό δράμα του Κένεθ Μπράνα μιλάει απ’ ευθείας στην καρδιά και βάφει τις παιδικές αναμνήσεις με άσπρο και μαύρο. Πρεμιέρα 27/5.

    “Χ”

    1979: Μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωνόμενοι γέροι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους. Το ανεξάρτητο σλάσερ της χρονιάς δια χειρός Τι Γουέστ και με την φροντίδα της εκλεκτικής Α24 είναι από εκείνες τις εκπλήξεις που κάθε σινεφίλ περιμένει και καταλήγει να αγαπά. Πρεμιέρα 16/5.

    “The Souvenir IΙ”

    Μετά το τέλος της θυελλώδους σχέσης της μ’ έναν χαρισματικό και χειριστικό μεγαλύτερο άντρα, η Τζούλι ξεκινά να αποδομεί τον έρωτά της για εκείνον γυρίζοντας την ταινία αποφοίτησής της, διαχωρίζοντας τα γεγονότα από μια επιμελώς φτιαγμένη μυθοπλασία. H ταινία της Τζοάνα Χογκ που απέσπασε την πρώτη θέση στην φετινή λίστα του Sight & Sound με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς –όπως είχε συμβεί και το 2019 με το πρώτο μέρος- κλείνει τον κύκλο μιας γλυκιάς ζωής με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Πρεμιέρα 14/5

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό εξέταση οι “Πειρατές της Καραϊβικής 6” με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles