18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    5 λόγοι για να μείνεις μακριά από τα πειρατικά παιχνίδια

    Η βιομηχανία του gaming παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και τα έσοδά της αυξάνονται θεαματικά. Όπως γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να επωφεληθούν μέσω της «πειρατείας», αφού η ζήτηση για δωρεάν τίτλους «σπασμένων» παιχνιδιών είναι μεγάλη.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της ESET υπογραμμίζουν ότι η λήψη και η εκτέλεση ενός πειρατικού αντιγράφου μπορεί να εκθέσει τους χρήστες σε πολλαπλούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων οι ακόλουθοι:

    Κακόβουλο λογισμικό

    Για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό, οι φορείς απειλών θα χρησιμοποιήσουν ένα δημοφιλές παιχνίδι και το δέλεαρ του δωρεάν περιεχομένου. Αυτό μπορεί να το κάνουν με την κοινοποίηση μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» ή ακόμη και μέσω μηχανών αναζήτησης ή σε ιστοσελίδες torrent. Ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι υπαρκτός. Τον Ιούνιο του 2021, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια υπολογιστές είχαν εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό Trojan σε διάστημα δύο ετών.

    Adware

    Αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο το κακόβουλο λογισμικό, το adware μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους χρήστες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Τα συνεχή αναδυόμενα παράθυρα και τα νέα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης θα κατακλύζουν το θύμα με έναν χείμαρρο από βίντεο και διαφημίσεις, εμποδίζοντας ολοένα και περισσότερο τη συσκευή να λειτουργεί κανονικά. Το 2020, το κατάστημα Google Play αφαίρεσε 21 εφαρμογές παιχνιδιών επειδή περιείχαν παρεμβατικό adware.

    Το παιχνίδι δεν λειτουργεί σωστά

    Το πειρατικό παιχνίδι μπορεί να μη λειτουργήσει ποτέ σωστά στον υπολογιστή, στην κονσόλα ή στη συσκευή σας. Μπορεί να υπάρχουν σφάλματα ή δυσλειτουργίες που μειώνουν σοβαρά την απόδοσή του. Μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένο ή μπορεί απλώς να σταματήσει να λειτουργεί μετά από λίγο, αν η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους εγγραφής λογισμικού. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.

    Αποκλεισμός από πλατφόρμες παιχνιδιών

    Υπάρχει επίσης πιθανότητα ο νόμιμος δημιουργός να είναι σε θέση να εντοπίσει το πειρατικό λογισμικό σε συγκεκριμένες συσκευές και υπολογιστές και να βάλει μερικώς ή μόνιμα στη μαύρη λίστα τους συνδεδεμένους λογαριασμούς. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερος κίνδυνος σε κονσόλες παιχνιδιών όπως το Xbox, όπου οι πάροχοι ήταν εξαιρετικά αυστηροί σε τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν.

    Ποινές από τις αρμόδιες Αρχές

    Η χρήση πειρατικού περιεχομένου είναι παράνομη. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε, μπορεί να σας επιβληθούν πρόστιμα ή ακόμη και ποινή φυλάκισης, εάν μπορεί να εντοπιστεί η χρήση πειρατικού λογισμικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Outer Wilds: Έρχεται upgrade για PS5 και Xbox Series X/S στις 15 Σεπτεμβρίου (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles