BREAKING

2

6 ξεπερασμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ακόμη σήμερα!

Κι όμως υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που μπορεί να μη θυμάσαι ή να μη γνώρισες καν αλλά ακόμα πολλοί συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους.

Συνήθως οι άνθρωποι αγαπάνε τις καινούριες τεχνολογίες και μισούν τις παλιές. Δείτε τι γίνεται όταν βγαίνει ένα καινούριο iPhone. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι νοσταλγοί των παλιών τεχνολογιών.

old

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε μια έρευνα σχετικά με τις ξεπερασμένες τεχνολογίες και κατά πόσο αυτές χρησιμοποιούνται στη χώρα! Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά! Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Dial-Up Internet

photo-1

Κι όμως 10 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ακόμα ακούνε τον πιο ενοχλητικό ήχο του κόσμου όταν θέλουν να συνδεθούν στο Internet!

Βομβητές

Doc_Pager-300x199

To 2012 οι Αμερικάνοι αγόρασαν πάνω από 100.000 βομβητές!

Καρτοτηλέφωνα

pay-phone-booth-with-grafitti

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Συμβούλιο Δημόσιων Επικοινωνιών, 50 εκατομμύρια κλήσεις έγιναν από καρτοτηλέφωνα πέρυσι. Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν με σκοπό να βρεθούν χαμένα smartphones.

Κασέτες VHS

vhs_tapes

Περίπου 13 εκατομμύρια κασέτες VHS πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2012. Μάλλον πολλοί σύζυγοι έγραψαν το Game of Thrones πάνω στην ταινία του γάμου τους.

Συσκευές Fax

188284422_sharp-ux355l-plain-paper-fax-machine-fax-machines-only-

Οι Αμερικάνοι αγόρασαν 350.000 συσκευές Fax το 2012. Αν και ο αριθμός μειώθηκε από την προηγούμενη χρονιά το email και τα scanners υπάρχουν εδώ και δεκαετίες!

Δισκέτες

images-2

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι υπεύθυνα για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε δισκέτες. Σχεδιάζουν να το εκσυγχρονίσουν πλήρως μέχρι το 2020 και μέχρι τότε μην πατήσει κανένας κατά λάθος “eject” τα επόμενα 4 χρόνια.

2 Comments

 • Πασχάλης Β.
  30 Μαΐου 2016 at 01:51

  Φαξ κάθε μέρα στέλνει κόσμος σε δικηγόρους, λογιστές, δημόσιες υπηρεσίες, γιατρούς κ.τ.λ. το mail απετεί γνώσεις scanner για πάρα πολλών τύπων έγγραφα. Μη νομίζεις ότι όλος ο κόσμος έχει γνώσεις Υπολογιστή και ακόμα περισσότερο scanner.

 • Δημήτρης Σ.
  29 Μαΐου 2016 at 20:42

  Μα φαξ ρε παιδιά;;; είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα αυτό;;;
  Ό,τι πιο άχρηστο υπάρχει αυτήν τη στιγμή… ένα mailάκι… τσουπ.. έτοιμο… ούτε χρέωση, ούτε παραμόρφωση, ούτε τίποτα άλλο… πφφφ…

  Δισκέτες έχω και εγώ ακόμα.. και τις 3.5″ αλλά και τις 5 1/4!!!!
  Ο υπολογιστής μου βέβαια δεν έχει υποδοχή αλλά τις έχω κρατήσει για συναισθηματικούς λόγους…
  Να φανταστείτε ότι έχω ακόμα γνήσιο το DOS 5.0 μαζί με το manual του!!!

  Σε βιντεοκασέτες έχω γράψει τα άπειρα βιντεοκλίπ από το US MTV, Jeronimo Groovy κλπ όταν έπαιζε τον παλιό καιρό… Για να μην πω για σειρές και παιδικά… :P

  Τηλεκάρτες νομίζω ότι έχω ακόμα σε μια ξεχασμένη σακούλα γιατί θυμάμαι πριν πολλά χρόνια είχε ξεκινήσει ένας πανικός με συλλογή τους και με είχε επηρεάσει και εμένα.. :P

  Βομβητή/pager δεν είχα ποτέ… δε νομίζω/θυμάμαι να είχαν κυκλοφορήσει εδώ Ελλάδα ποτέ..

  Έχω ακόμα ένα Diamond SupraExpress 56k (http://tinyurl.com/j2xfdyh), το οποίο δουλεύει ακόμα…!!!
  Με το συγκεκριμένο είχα καταφέρει να δημιουργήσω aDSL πριν έρθει η aDSL στην Ελλάδα…
  Μια προώθηση του σταθερού στο κινητό και μετά ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ…
  (κάπως έτσι χτίστηκε ένας όροφος στο μέγαρο του ΟΤΕ στην Κηφισίας… χαχαχαχαχα)