14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    6 photos (και ένα video) από το 2012 που “δείχνουν” το μέλλον της φωτογραφίας

    Το τέλος κάθε χρονιάς προσφέρεται για απολογισμούς… Και στο κομμάτι των εξελίξεων στο χώρο της φωτογραφίας, ειδικότητα από φορητές συσκευές, τα πράγματα φέτος αποδεικνύονται άκρως αισιόδοξα για το μέλλον μας.

    Το 2012, υπήρξε μία χρονιά που μας έδωσε πολλές αφορμές ώστε να ενθουσιαστούμε, περιμένοντας ένα 2013 γεμάτο προϊόντα που θα κάνουν τη διαφορά με την καινοτομία τους. Τα Google Glasses η Lytro camera και άλλα gadgets που παρουσιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες φαίνεται ότι αποτελούν “υποσχέσεις” για ένα φωτογραφικό μέλλον που θα λατρέψουμε…

    Απολαύστε 6 φωτό (και ένα video) που τραβήχθηκαν μέσα στο 2012 από συσκευές που θα αφήσουν το στίγμα τους για αρκετό καιρό, η κάθε μία για το δικό της λόγο και βρείτε τις αφορμές για τις οποίες πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι για τις καινοτομίες που εισάγουν στο κομμάτι της mobile photography.

    Google Glasses


    Δε χρειάζεστε πολλές ακόμη περιγραφές για το καινοτόμο αυτό gadget που παρουσίασε η Google μέσα στο 2012. Τόσα δημοσιεύματα, video και παρουσιάσεις για μία συσκευή, που, όταν κυκλοφορήσει, θα κάνει πολύ κόσμο να αδειάσει τις τσέπες του γι’ αυτήν. Αυτή η φωτογραφία ήταν η πρώτη που σηματοδότησε την ύπαρξη των Google Glasses κάπου στον πλανήτη και η αλήθεια είναι ότι έως σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζηλεύουν απίστευτα μηχανικούς της Google, προγραμματιστές αλλά και διασημότητες που έχουν καταφέρει να τα φορέσουν…

    Lytro


    Παρόλο που η κάμερα της Lytro παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2011, άρχισε να διατίθεται στους καταναλωτές τη χρονιά που διανύουμε. Πρόκειται για ένα gadget που κερδίζει τις εντυπώσεις αρχικά με την εμφάνισή του, ξεχωρίζει όμως κυρίως για τις δυνατότητές του. Η καινοτομία της έγκειται στο γεγονός ότι έχει τη μοναδική δυνατότητα να αλλάζετε το focus σε κάποιο σημείο μίας φωτογραφίας, ακόμη και μετά τη λήψη. Στα τέλη του 2012, η Lytro αποκάλυψε επίσης ότι οι φωτογραφίες της θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επεξεργασία με κάτι που ονομάζεται “μετατόπιση προοπτικής”, ώστε να νομίζετε ότι τα πρόσωπα… “επιπλέουν” πάνω από την επιφάνεια της φωτογραφίας προσφέροντας στην εικόνα περισσότερο βάθος. Πραγματικά ακούγεται υπέροχο…

    Memoto


    Παρουσιάστηκε στα τέλη του 2012, μπαίνοντας για χρηματοδότηση σε crowd-funding sites. Πρόκειται για μία μικρή συσκευή που ο κάτοχός της μπορεί να φοράει πάνω του κάθε στιγμή, ώστε αυτή να καταγράφει τη ζωή του. Για την ακρίβεια, τραβάει μία φωτογραφία κάθε 30 δευτερόλεπτα από κάθε μέρα του. Και κάπως έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε το φωτογραφικό σας album από ολόκληρη τη ζωή σας, κάτι που ίσως να σας αρέσει -ίσως βέβαια και καθόλου- ως ιδέα. Σε κάθε περίπτωση, η καινοτομία του concept είναι δεδομένη και αποτελεί ένα δείγμα από το πώς θα είναι ίσως το τεχνολογικό μας μέλλον.

    Google Photo Sphere


    Ένα νέο χαρακτηριστικό που δίνει το “παρών” στη νεότερη έκδοση του Android 4.2 και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους (τύπου Street View) πανοραμικές φωτό 360 μοιρών, αλλά και να τις ανεβάσουν στο Google Maps. Μία χρήσιμη και παιχνιδιάρικη λειτουργία που περιμένουμε πώς και πώς να δοκιμάσουμε…

    iPhone 5


    Η Apple έχει πολύ καλές φωτογραφικές επιδόσεις στα smartphones της και το iPhone 5 έρχεται να προσφέρει ό,τι καλύτερο έχουμε δει από μία mobile πρόταση του Cupertino. Αυτό είναι ένα δείγμα φωτογραφίας του -όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Apple με το που ανακοινώθηκε η συσκευή- με την αμερικανική εταιρεία να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην κατηγορία της. Τελευταία, βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει ολοένα και περισσότερο αυξημένο ανταγωνισμό, από εταιρείες όπως η Nokia ή η HTC που δίνουν στο κοινό προτάσεις με φωτογραφικά χαρακτηριστικά υπεροχής.

    Nokia Lumia 920 Stabilized Video

    Μία εντυπωσιακή λειτουργία στο Nokia Lumia 920, το οποίο διαθέτει κάμερα με οπτικό σταθεροποιητή στα video, κάνοντας τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, χάρη στην υποστήριξη της λειτουργίας Optical Image Stabilization (OIS), καταφέρνει να “αιχμαλωτίζει” πιο καθαρά video από κάθε άλλο smartphone, κάτι που αποδεικνύεται στο video αυτό το οποίο τράβηξαν οι συντάκτες του Engadget.

    GroupShot


    Μία εφαρμογή για iPhone που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2012 και λύνει το πρόβλημα των ομαδικών φωτογραφίσεων, όπου ένα από τα πρόσωπα που συμμετέχουν δεν έχει το χαμόγελο ή το επιθυμητό ύφος, με αποτέλεσμα να καταστρέφει μία -κατά τα άλλα ιδανική- φωτογραφία. Το application λαμβάνει διάφορες φωτογραφίες τη μία μετά την άλλη και, στη συνέχεια, σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε ανάμεσά τους την τέλεια εικόνα, με όλους τους συμμετέχοντες στο καλύτερο δυνατό τους ύφος (ναι, ναι, και με… ανοικτά τα μάτια). Να σημειώσουμε ότι μία παρόμοια εφαρμογή που ονομάζεται SmartShoot είναι ήδη διαθέσιμη και για τα νέα Nokia Lumia.

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles