15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέες περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας στη Microsoft!

    Οι προβληματισμοί που είχαν προκύψει την περίοδο της εξαγοράς του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από τη Microsoft δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουν “σάρκα και οστά” αλλά και έχουν οδυνηρές συνέπειες για εργαζομένους της εταιρείας, αν θυμηθούμε πως η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν έναν ακριβώς χρόνο τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της καταργώντας 18.000 θέσεις εργασίας. Τώρα, και λίγο μετά την αποχώρηση από την εταιρεία του πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella ανακοινώνει νέες περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν και πάλι κυρίως στον τομέα του mobile business.

    microsoft

    Και κάπως έτσι, η εταιρεία πραγματοποιεί περικοπές που θα τη γλυτώσουν από ένα κόστος της τάξεως των 7.6 δισ. δολαρίων (περισσότερων ακόμη και από τα 7.2 δισ. που κόστισε η εξαγορά της Nokia).

    “Μετακινούμαστε από μία στρατηγική που ήθελε να αναπτύξουμε μία αυτόνομη βιομηχανία κινητής σε μία άλλη στρατηγική ανάπτυξης και δημιουργίας ενός ζωντανού οικοσυστήματος για τα Windows συμπεριλαμβανομένης της first-party οικογένειας συσκευών μας” αναφέρει ο Nadella σε σχετικό email που απέστειλε σήμερα προς τους εργαζομένους της εταιρείας.“Στο εγγύς μέλλον θα έχουμε ένα πιο αποδοτικό και στοχευμένο χαρτοφυλάκιο κινητών τηλεφώνων, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητά μας για ένα μακροχρόνιο reinvention στην αγορά της κινητής”.

    Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες από τις περσινές περικοπές της Microsoft ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο που μας πέρασε, έτσι οι νέες αναμένεται να αποτελέσουν μέρος του νέου οικονομικού έτους της εταιρείας.

    Όσον αφορά τώρα το portfolio των Lumia smartphones, σίγουρα η Microsoft δε σχεδιάζει να κυκλοφορεί πλέον πολλά μοντέλα, είναι σαφές ωστόσο ότι δε σκοπεύει να αποσυρθεί από την αγορά και ήδη ετοιμάζει τουλάχιστον δύο ναυαρχίδες με Windows 10 το επόμενο διάστημα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles