21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς με μικρά ιπτάμενα οχήματα από την ACS

    [δ.τ] Το ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς ACS SKYPACK με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα ξεκίνησε η ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS Α.Ε.Ε., διερευνώντας τις προϋποθέσεις και τις τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν την παράδοση φαρμάκων και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων μεγάλης προτεραιότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινές ή μικρονησίδων), σε σύντομους χρόνους.

    acs-skypack_photo

    Με την υπάρχουσα πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι δυνατή η παράδοση αντικειμένων συγκεκριμένου βάρους / όγκου (μέχρι περίπου δύο κιλά) σε απόσταση έως μερικών χιλιομέτρων (με πτήσεις και στάσεις για την φόρτιση / τροφοδοσία των εναέριων οχημάτων μέσω ειδικών σταθμών, κατ’ αναλογία της μετακίνησης των κλήσεων στην κινητή τηλεφωνία), χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη επίγειας στάσης. Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο, βελτιώνεται και αναμένεται να μεταφέρει στο μέλλον μεγαλύτερο βάρος και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

    Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα αντικείμενα προς μεταφορά θα τοποθετούνται σε ειδικές συσκευασίες με τη σήμανση ACS SKYPACK, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται μέσω των μικρών ιπτάμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (τύπου drones) στον τελικό προορισμό τους.

    Σημειώνεται ότι, για τη χρήση της νέας τεχνολογίας, απαιτείται ειδικό πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας και αδειοδότησης από τις Ελληνικές Αρχές στα πλαίσια της Ε.Ε. το οποίο ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα αυτόν, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά της στις εξελισσόμενες προοπτικές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles