21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αύξηση παραγωγής εκτός Κίνας σχεδιάζει η Apple

    Τα περισσότερα προϊόντα της Apple είναι γνωστό ότι κατασκευάζονται στην Κίνα από εξωτερικούς συνεργάτες και δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει εμπόδια στην παραγωγή της λόγω της πανδημίας αλλά και της κινεζικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων όπως τα iPhone, τα iPad και οι φορητοί υπολογιστές MacBook εκτός Κίνας, σε χώρες όπως είναι το Βιετνάμ και η Ινδία.

    Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple είπε σε κάποιους από τους συμβεβλημένους κατασκευαστές της ότι επιθυμεί να ενισχύσει την παραγωγή εκτός Κίνας, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την αυστηρή πολιτική του Πεκίνου. Πριν λίγο καιρό άλλωστε, είδαμε τα lockdown στη Σαγκάη να προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που αποτέλεσαν πρόκληση όχι μόνο για την Apple, αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας.

    Ήδη από το 2019, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει σημαντικό μέρος της παραγωγής της σε άλλες χώρες εξαιτίας  εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Η πανδημία έχει ανατρέψει αυτά τα σχέδια, αλλά η εταιρεία έχει επικεντρωθεί για ακόμα μια φορά στο ζήτημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιτέλους! iPhone με θύρα USB-C ετοιμάζει η Apple

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles