18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το άλμα του Alan Eustace από τη στρατόσφαιρα σπάει το «ιστορικό» ρεκόρ του Felix Baumgartner!

    Πριν από δύο ακριβώς χρόνια, είχαμε παρακολουθήσει live μέσω Internet τη “συγκλονιστική” προσπάθεια του Felix Baumgartner να σπάσει το φράγμα του ήχου σε μία επική ελεύθερη πτώση από τα 39 χιλιόμετρα (128.100 πόδια). Η αποστολή “Red Bull Stratos” έμεινε στην ιστορία, τώρα, ωστόσο, ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της Google, ο Alan Eustace, επιτυγχάνει να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, πέφτοντας σχεδόν από τα… 41,5 χιλιόμετρα (135.890 πόδια)!

    alan-eustace-jump

    Ο 57χρονος Dr Alan Eustace, που κατέχει τον τίτλο του Senior Vice President of Knowledge στην Google, ολοκλήρωσε το επίτευγμά του χωρίς δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, μετά από δική του επιθυμία, αλλά και χωρίς τη βοήθεια της Google όπως σημειώνει ο ίδιος, από το φόβο ότι η αποστολή του έτσι θα μετατρεπόταν σε “θέαμα” – λαμβάνοντας υπόψη του και τη φρενίτιδα που είχε συνοδεύσει το άλμα του Baumgartner. Αντ’ αυτού, εργάστηκε “αθόρυβα” για τρία χρόνια σε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο project εκτός της Google. Η πρώτη αναφορά στην επιτυχημένη αποστολή του έγινε έτσι μετά την ολοκλήρωσή της, από τη σελίδα των New York Times.

    alan-eustace

    Όπως διαβάζουμε, ο Eustace ξεκίνησε την “άνοδό” του σχεδόν στην κορυφή της στρατόσφαιρας, από έναν εγκαταλελειμένο διάδρομο στο Roswell του New Mexico, με τη βοήθεια ενός αερόστατου γεμισμένου με 991.000 λίτρα από ήλιο, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος “εξελιγμένης κάψουλας” σαν αυτήν του Baumgartner. Φορούσε μία ειδικά σχεδιασμένη, από την Paragon Space Development Corporation, στολή, που διέθετε ένα σύστημα υποστήριξης ζωής σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Το ταξίδι του κράτησε δύο ώρες, στη συνέχεια ωστόσο “επέστρεψε” στη γη μέσα σε 15 μόλις λεπτά, με τα peaks της ταχύτητάς τους να ξεπερνούν τα 367 χιλιόμετρα την ώρα και να προκαλούν και μία μικρή “ηχητική έκρηξη” όταν ξεπέρασε το φράγμα του ήχου, την οποία άκουσαν οι άνθρωποι που βρισκόταν στο έδαφος όχι όμως και ο ίδιος, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

    “Ήταν εκπληκτικό” αναφέρει τώρα στην NYT. “Ήταν όμορφο. Μπορούσες να δεις το σκοτάδι του διαστήματος αλλά και τα στρώματα της ατμόσφαιρας που δεν είχα δει ποτέ πριν”.

    alan-eustace-jump2

    Ο Alan Eustace μπορεί να μην είχε τη δημοσιότητα του Baumgartner είναι ωστόσο μηχανικός με “βαθιά δέσμευση για την ομαδική εργασία” όπως σημειώνει ο ίδιος, ενώ έχει υπάρξει αλεξιπτωτιστής και πιλότος του δικού του δικινητήριου Cessna. Η φήμη που τον ακολουθεί στη Silicon Valley αναφέρει ότι επιδιώκει τις συγκινήσεις, “είναι ριψοκίνδυνος και έχει πάθος με τη λεπτομέρεια”.

    Δεδομένου ότι είχε μαζί του κάποιες GoPro, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να δούμε κάποιο πλήρες video από το άλμα του σύντομα, όπως είχε γίνει και με τον Felix Baumgartner. Αναμένουμε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles