18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το μικρό νησί στη Μάγχη που θέλει να γίνει το πρώτο που θα κόψει φυσικά νομίσματα Bitcoin

    Το Alderney, ένα μικρό νησί στα νοτιοδυτικά της Μάγχης με πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκους, είναι το πρώτο στον κόσμο που θέλει να αποκτήσει τη δικαιοδοσία ώστε να κόψει φυσικά νομίσματα Bitcoin, σύμφωνα με αναφορές της Financial Times.

    Alderney-bitcoin

    Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που έχει δει, σύμφωνα με τα οποία το μικρό νησί του Alderney, σε συνεργασία με το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο, επιθυμεί να κόψει Bitcoin ως μέρος αναμνηστικής συλλογής του Royal Mint. Η συλλογή αυτή θα περιλαμβάνει περιορισμένης έκδοσης νομίσματα, καθώς και γραμματόσημα. Κάθε Bitcoin θα αποτελείται από χρυσό αξίας περίπου 500 λιρών, επομένως, ακόμη κι αν η αξία του νομίσματος καταρρεύσει, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί να λιώσει το νόμισμα και να το πουλήσει με βάση την αξία του χρυσού.

    Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Alderney, το οποίο φιλοξενεί το μητρώο καταχώρησης ονομάτων τομέα τόσο για το ίδιο τόσο και για το μεγαλύτερο νησί Guernsey, αλλά, επιπλέον, αποτελεί την έδρα πολλών sites τυχερών παιχνιδιών. Με δεδομένη μία ισχυρή οικονομία ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και την αυξανόμενη δύναμη του Bitcoin, το Alderney φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο διεθνές κέντρο συναλλαγών του ψηφιακού νομίσματος.

    Η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε μέσα στην περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας έως τα 1.200 δολάρια την Παρασκευή. Κι ενώ κάποιοι επιμένουν ότι πρόκειται για μία “φούσκα” που δε θα αργήσει να σκάσει δημιουργώντας προβλήματα στους επενδυτές του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στηρίζουν το νέο ψηφιακό νόμισμα, αλλά και οι επιχειρηματίες που το εντάσσουν στις συναλλαγές των εταιρειών τους, όπως, για παράδειγμα, ο Sir Richard Branson που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πληρωμή μέσω Bitcoin στα εισιτήρια των διαστημικών πτήσεων που ετοιμάζει η Virgin Galactic.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles