16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αλκοτέστ μέσω iPhone σχεδιάζει η Apple! Θα κλειδώνονται έξω από το αυτοκίνητο οι μεθυσμένοι οδηγοί

    Είναι γνωστό ότι οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Παρόλα αυτά αναρίθμητα είναι τα τροχαία που καθημερινά συμβαίνουν και στους ελληνικούς δρόμους, επειδή οι οδηγοί βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης και παίρνουν το αυτοκίνητο αγνοώντας τον κίνδυνο. Θα μπορούσε άραγε η τεχνολογία να βοηθήσει στον περιορισμό αυτού του φαινομένου και να κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς; Σύμφωνα με την Apple μπορεί! Για το λόγο αυτό, η εταιρεία στο μέλλον θα χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στο iPhone ή σε οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη συσκευή (π.χ Apple Watch) να παίζει το ρόλο του αλκοτέστ.

    Φυσικά, μιλάμε για ένα σύστημα το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο πολυαναμενόμενο Apple Car, το οποίο με τη χρήση ενός αλγορίθμου, θα μπορεί να καταλάβει αν ο οδηγός είναι σε θέση να οδηγήσει ή όχι. Αν το σύστημα κρίνει ότι ο οδηγός έχει καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο, το αυτοκίνητο θα παραμένει κλειδωμένο. Πριν από λίγο καιρό, είδαμε το iPhone να λειτουργεί σαν κλειδί αυτοκινήτου, στο μέλλον θα μπορεί να λειτουργεί λογικά και σαν αλκοτέστ, μέσω εφαρμογής ή κάποιου αξεσουάρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Google I/O 2022: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου Pixel 6a (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles