23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη

    Τη δεκαετία του 70’ η Σελήνη μονοπώλησε τις συζητήσεις ως προς τις διαστημικές αποστολές. Από τότε μέχρι σήμερα όμως ακολούθησαν μόνο μη επανδρωμένες επιχειρήσεις, δίνοντας τροφή σε σενάρια συνομωσίας πάσης φύσεως. Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι η NASA σκοπεύει να επιστρέψει στη Σελήνη. Όμως επανδρωμένη πτήση δε θα δούμε πριν το 2025, όπως είχε προγραμματιστεί επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

     

    Όχι πριν το 2025 η επόμενη επανδρωμένη αποστολή

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο διαχειριστής της NASA Μπιλ Νέλσον, η προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατό να τηρηθεί. Ο ίδιος ανέφερε «όχι νωρίτερα από το 2025 για το Artemis 3, το οποίο θα είναι το σκάφος για την προσσελήνωση ανθρώπων στην πρώτη επίδειξη συστήματος προσεδάφισης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, που κέρδισε στον διαγωνισμό η SpaceX».

    «Χάσαμε σχεδόν επτά μήνες σε δικαστικές διαμάχες. Αυτό πιθανότατα ανέβαλε την προσσελήνωση ανθρώπων για το 2025 το νωρίτερο», είπε ο Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στη νομική διαμάχη μεταξύ της SpaceX και της Blue Origin σχετικά με την ανάπτυξη ενός συστήματος προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη. Η NASA περίμενε την επίλυση της υπόθεσης για να ανακοινώσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επέστρεψε στη Γη η αποστολή Crew-2 μετά από 6 μήνες στο διάστημα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles