15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    AMD RX 6700 XT: Ότι πρέπει για του gamers που αναζητούν gaming στα 1440p!

    Με την RTX 3060 να έχει κάνει την εμφάνιση της πριν από μερικές ημέρες ήταν λογικό (κι αναμενόμενο) να δούμε και από την AMD να πραγματοποιεί τη δική της «κίνηση» στη σκακιέρα των πιο value for money GPUs τελευταίας γενιάς. H AMD RX 6700 XT είναι πλέον γεγονός και όπως έγινε γνωστό θα είναι διαθέσιμη στις 18 Μαρτίου στην άκρως ανταγωνιστική τιμή των 479 δολαρίων, αποτελώντας ουσιαστικά την πιο οικονομική GPU που ανήκει στην οικογένεια RDNA 2.

    Στην καρδιά της βρίσκεται η Navi 22 GPU, η οποία έχει ορισμένες τεχνικές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τη Navi 21 που βρίσκεται στα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς 6xxx, διαθέτοντας 40 CUs (Compute Units) και ένα σύνολο 2560 πυρήνων. Σε ότι έχει να κάνει με την διαθέσιμη VRAM, αν μη τι άλλο είναι μπόλικη, καθώς θα προσφέρει 12GB, ενώ ο χρονισμός της θα ανέρχεται στα 2.42GHz. H AMD φιλοδοξεί να την τοποθετήσει στο ενδιάμεσο μεταξύ της RTX 3060 Ti και της RTX 3070, ως μια ιδανική πρόταση για gaming στα 1440p, ενώ μάλιστα με βάση τα δικά της benchmarks η εν λόγω κάρτα νικάει στο Watch Dogs: Legion τις αντίστοιχες προτάσεις της Nvidia (μένουμε να δούμε βέβαια και τα ανεξάρτητα benchmarks για να μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε αναλόγως). Φυσικά, το πρόβλημα στη διαθεσιμότητα δεν έχει λυθεί, καθώς οι περισσότερες GPUs βρίσκονται σε αυτή τη φάση σε έλλειψη (κυρίως λόγω της εκτόξευσης του crypto mining), για αυτό και η AMD θα κληθεί να κυκλοφορήσει μεγάλο αριθμό AMD RX 6700 XT για να μπορέσει να καλύψει την ενδεχόμενη πολύ υψηλή ζήτηση.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles