24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα μετά τη χθεσινή “βουτιά”

    Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο με ετήσιο ρυθμό 8,3% έναντι 8,5% που ήταν το Μάρτιο. Πρόκειται για ένα ποσοστό υψηλότερο από το 8,1% που προέβλεπαν οικονομολόγοι. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό προχθές, τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα, μαζί με τις μετοχές, αφού οι επενδυτές τρόμαξαν, αναζητώντας διέξοδο από περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το Bitcoin να φτάσει χτες στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή κάτω από τις $27.000, ενώ το Ether βυθίστηκε κάτω από τις $2.000. Σήμερα όμως η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να ενισχύεται κατά 14,7%, να περνάει πάνω από τις $30.000 και να φτάνει στις 30.439 δολάρια Παράλληλα, το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, καταγράφει κέρδη 16%, φτάνοντας στις 2.101 δολάρια.

    Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα νέα από το δημοφιλές stablecoin TerraUSD, το οποίο κατέρρευσε σχεδόν κατά 100% μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, σπάζοντας την προβλεπόμενη ισοτιμία του ενός δολαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυνατές οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε καταστήματα του οίκου Gucci (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles