18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ανατροπή! Η ουκρανική “crypto-φάρμα” που ξεσκεπάστηκε πρόσφατα, ασχολείτο με bots για το FIFA Ultimate Team!

    Πριν από μερικές μέρες είχαμε αναφερθεί στην επιτυχία των ουκρανικών αρχών να ξεσκεπάσουν μια ουκρανική φάρμα για cryptomining, στην οποία «φιλοξενούνταν» 5000 PCs και 3800 κονσόλες PS4! Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η συγκεκριμένη φάρμα απομυζούσε την ενέργεια της περιοχής στο full για να κάνει cryptomining, τελικά όπως αποδείχθηκε ότι οι farmers είχαν και μια ακόμη «παράλληλη» δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, όπως τελικά αποδείχθηκε τα 3800 PlayStation 4, τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν bot farming στο FIFA Ultimate Team!

    Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πιο παρατηρητικοί κατάφεραν να εντοπίσουν δισκάκια που ήταν του… FIFA. Ουσιαστικά, η όλη ιστορία με τα PS4 αφορούσε στο ατελείωτο grinding, με απώτερο στόχο την πώληση accounts στη μαύρη αγορά. Αν και οι ουκρανικές αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση δεν έχουν προβεί σε μια επίσημη τοποθέτηση, ωστόσο όπως ανέφεραν… «γνώστες» του αντικειμένου, τα χιλιάδες PS4 slims που βρέθηκαν στη φάρμα ελέγχονταν από τα 5000 PCs, τα οποία ουσιαστικά «φρόντιζαν» ώστε να κατευθύνουν την κονσόλα. Το ειδικό Ultimate Team mode είναι ιδανικό για αυτού του τύπου τις «εργασίες» λόγω της δομής του. Οι παίκτες μπορούν να ξοδέψουν αληθινά χρήματα σε loot boxes, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα deck με κάρτες υψηλής αξίας.

    To κακό είναι ότι η απόκτηση των συγκεκριμένων καρτών είναι πραγματικά υπερσπάνια, για αυτό και αρκετοί gamers στρέφονται στην μαύρη αγορά και ανταλλάσσουν αληθινά χρήματα για να αποκτήσουν το virtual currency του παιχνιδιού. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles