23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Και το όνομα αυτού… Android 5.0 Lollipop!

    Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Android, που γνωρίζαμε έως τώρα ως Android L, αποκτά το επίσημο όνομα της και δεν είναι άλλο από το… Lollipop. Η ανακοίνωση έγινε μαζί με το λανσάρισμα των νέων Nexus 6 και Nexus 9, αλλά και του media-streaming box με Android TV, Nexus Player, συσκευές στις οποίες το Android 5.0 Lollipop θα κάνει ντεμπούτο.

    Android LolliPop

    Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, βέβαια, θα γίνει διαθέσιμο και για τα Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10, αλλά και για Google Play Edition συσκευές, όπως πιθανότατα και για αρκετά μοντέλα της Motorola (Moto X, Moto G, Moto E, Droid Maxx, Droid Mini και Droid Ultra) αργότερα. Φυσικά, όπως πάντα θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές μεγάλων κατασκευαστών που δε διαθέτουν stock Android, χωρίς προς το παρόν να έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες θα είναι αυτές και πότε ακριβώς θα λάβουν το update.

    Το Material Design, η νέα φιλοσοφία της Google στο σχεδιασμό Android και Chrome, κυριαρχεί στο νέο Android Lollipop, με την πλατφόρμα να έχει πλέον καθαρότερο σχεδιασμό, με αρκετές οπτικές αλλαγές, ανανεωμένο multi-tasking menu και αρκετούς νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τη συσκευή σας μέσω φωνητικών εντολών.

    Αλλαγές υπάρχουν στα notifications (όπου, μεταξύ άλλων, πλέον θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο από επιλεγμένα άτομα αλλά και να τα βλέπετε στο lockscreen της συσκευής σας) ενώ το “παρών” δίνει battery saver mode που επεκτείνει τη ζωή της μπαταρίας για έως 90 λεπτά, υποστήριξη multiple user accounts, guest user modes και νέοι τρόποι να έχετε ασφαλή πρόσβαση στη συσκευή σας σε trusted περιβάλλοντα.

    Nexus-Family

    Επιπρόσθετα με τις οπτικές αλλαγές και τα άλλα νέα χαρακτηριστικά, το Lollipop φέρνει 5.000 νέα APIs για τους developers, ενώ επιτρέπει τη συνεργασία πολλών διαφορετικών συσκευών Android.

    Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο release για τη Google, που αποτελεί το πρώτο βήμα προς το μέλλον του λειτουργικού Android ως μία πλατφόρμα που δε θα αφορά μόνο smartphones και tablets. Περιμένουμε να το δούμε και στις συσκευές μας.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles