21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο το Nexus 6 των 6 ιντσών! Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό

    Οι φήμες που ήθελαν σήμερα να ανακοινώνονται οι νέες Nexus προτάσεις της Google επιβεβαιώνονται πανηγυρικά, με το Nexus 6 και το Nexus 9 να αποτελούν πλέον μία πραγματικότητα και να είναι οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώνουν τη νέα έκδοση του Android, που πλέον γνωρίζουμε ότι ονομάζεται… Lollipop.

    Nexus 6

    Το νέο smartphone της οικογένειας Nexus έχει κατασκευαστεί από τη Motorola, αποτελώντας μία συσκευή με μεγάλη οθόνη που συναγωνίζεται όλες τις… άνω των 5,5 ιντσών ναυαρχίδες της αγοράς, όπως το Samsung Galaxy Note 4 ή το iPhone 6 Plus, είναι βέβαια ακόμη… μεγαλύτερη!

    Nexus 6 more

    Το Nexus 6 διαθέτει, λοιπόν, μία οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση QHD (2560×1440 pixels), pixel density 496ppi και Corning Gorilla Glass 3, ενώ ενσωματώνει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 805 στα 2.65GHz, Adreno 420 GPU, 3GB RAM, κάμερες 13MPixels με Optical Image Stabilization και LED ring flash και 2MPixels, δύο front-facing ηχεία και μη αφαιρούμενη μπαταρία 3.220mAh. Βασίζεται αρκετά στη σχεδίαση του Moto X της Motorola, ενώ έρχεται με χωρητικότητα μνήμης 32 ή 64GB (χωρίς υποδοχή για κάρτες microSD όπως και τα προηγούμενα Nexus), δέχεται nanoSIM και θα διατεθεί σε λευκή ή μπλε απόχρωση. Το βάρος του φτάνει τα 184 γραμμάρια και οι διαστάσεις του τα 159,3x83x10,1 χιλιοστά. Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το site της Motorola, αν και δεν ακούστηκε αρχικά, η συσκευή είναι και αδιάβροχη. 

    nexus6_front_back

    Όπως προείπαμε, είναι το πρώτο smartphone που θα ενσωματώνει το νέο Android 5.0 Lollipop, διαθέτοντας μεταξύ άλλων λειτουργία εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του για έως και 90 λεπτά. Ενσωματώνει επίσης τον “γνώριμο” Turbo Charger της Mororola που μπορεί να πετύχει γρήγορη φόρτιση της συσκευής για λειτουργία έως και 6 ώρες, σε μόλις 15 λεπτά. Η Google υπόσχεται επίσης για τη συσκευή 24 ώρες χρήσης χωρίς προβλήματα, κάτι που έχει τη σημασία του, τη στιγμή που τα προηγούμενα Nexus δε φημίζονταν για την… υψηλή αυτονομία τους.

    Το Nexus 6 θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία τουλάχιστον στις ΗΠΑ (σε τιμή από 649 δολάρια) από τις 29 Οκτωβρίου και θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα το Νοέμβριο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα συνεχιστεί και η διάθεση του προηγούμενου Nexus 5 σε όλες τις αγορές.

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles