21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nokia: Το 75% των Android εφαρμογών είναι συμβατές με την οικογένεια Nokia X

    Τα νέα “Android” Nokia X, X+ και XL ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα στο MWC 2014, τρέχοντας, βέβαια, μία AOSP forked έκδοση του Android 4.1 JellyBean χωρίς Google Services. Η Nokia έχει τοποθετήσει στις συσκευές ένα ειδικά προσαρμοσμένο User Interface που βασίζεται στο Fastlane της σειράς Asha, ενώ έχει δημιουργήσει και ένα δικό της κατάστημα εφαρμογών. Λίγο διαφορετικά τα πράγματα από τις… Android συσκευές που έχεις συνηθίσει, αλλά οι Φινλανδοί πιστεύουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το concept, αλλά και να πείσουν τους developers να συνεργαστούν μαζί τους όσον αφορά τις εφαρμογές τους.

    Επιπλέον, για να τους διευκολύνουν παρέχουν ένα εξειδικευμένο SDK και porting tools που κάνουν εύκολα συμβατές όλες τις εφαρμογές με τη νέα τους πλατφόρμα. Και αν αναρωτιέστε τι γίνεται με τις εφαρμογές που απαιτούν Google Services για να λειτουργήσουν, αυτές γίνονται αυτόματα redirected στις αντίστοιχες των Nokia/Microsoft.

    nokia-x-analyser

    Η Nokia ζητάει από τους developers να υποβάλλουν τα apk αρχεία των εφαρμογών τους στο Nokia Store και σημειώνει ότι ένα 75% όλων των Android εφαρμογών δε χρειάζονται τροποποίηση, ενώ οι υπόλοιπες πρέπει απλά να υποβληθούν σε ένα μικρό “ρετουσάρισμα“. Η διαδικασία, ωστόσο, δεν απαιτεί πάνω από 8 ώρες στο σύνολο, όπως σημειώνουν οι Φινλανδοί. Υπάρχει ακόμη και εργαλείο που σας ενημερώνει αν η εφαρμογή σας είναι συμβατή με το Nokia X, ώστε, αν είστε developer, να κάνετε τον έλεγχο μόνοι σας, με όλες τις πληροφορίες να βρίσκονται εδώ.

    Αν τώρα είστε developer, πραγματικά δεν ξέρουμε πώς σας φαίνονται όλα αυτά. Θα μπαίνατε στη διαδικασία που θέλει η Nokia ώστε να έχετε την εφαρμογή σας στο “Android κατάστημά” της ή θεωρείτε ότι όλο αυτό το “μπέρδεμα” είναι πολύ κακό για το τίποτα;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles