24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πριν ανακοινωθεί το iPhone, η Google ετοίμαζε το πρώτο Android smartphone της, χωρίς οθόνη αφής!

    Πριν η Apple ανακοινώσει το iPhone, η Google φαίνεται πως σκόπευε να κυκλοφορήσει το πρώτο Android smartphone της με φυσικά πλήκτρα και χωρίς υποστήριξη οθόνης αφής! Αυτά συνέβαιναν πίσω στο 2006, όπως αποκαλύπτεται τώρα από έγγραφα που διαρρέουν από τα δικαστήρια, στο παρασκήνιο της πολύκροτης νομικής μάχης Apple και Samsung.

    androidtouch

    Στο σχετικό έγγραφο του 2006, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ, βλέπουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά του Android (σε software και hardware), όπως τα widgets, τα notifications, τα Google Services, την υποστήριξη third-party εφαρμογών, τον αφαιρούμενο αποθηκευτικό χώρο κ.ά., με τη σκέψη, βέβαια, ότι ο χειρισμός τους θα γινόταν με φυσικά πλήκτρα.

    Το Android σε εκείνη τη φάση (όπου βασιζόταν στο Linux 2.6) δεν είχε υποστήριξη για οθόνες αφής, ωστόσο, δεν υπήρχε τίποτα το θεμελιακό στην αρχιτεκτονική του προϊόντος το οποίο εμπόδιζε την υποστήριξη οθονών αφής στο μέλλον.

    Αυτή ήρθε αρκετά αργότερα –συμπτωματικά, λίγο μετά την ανακοίνωση του… iPhone από την Apple το 2007– κάνοντας όλους εμάς να θυμόμαστε με την ευκαιρία και αυτό εδώ το δημοσίευμα με τίτλο “Η μέρα που η Google άλλαξε τα πάντα στο Android λόγω του… iPhone” το οποίο έχει πάρει αφορμή από ένα άρθρο του The Atlantic και ένα σχετικό βιβλίο που μας γυρίζει πίσω στην εποχή της ανακοίνωσης του πρώτου iPhone.

    Τα υπόλοιπα, από εκεί και πέρα, είναι η ιστορία που γνωρίζουμε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles