15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin, θέλει να δημιουργήσει τα δικά του smartphones!

    Ο Andy Rubin ένας από τους συνιδρυτές του Android πριν ακόμη περάσει στη μεγάλη “οικογένεια” της Google- επιστρέφει στην αγορά των smartphones. Ωστόσο, φαίνεται ότι δε θα ασχοληθεί τώρα τόσο με το software όσο με το… hardware, καθώς θέλει να αναπτύξει… Android συσκευές, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε σε σχετικό report του site “The Information”.

    andy-rubin

    Ο Rubin αναζητά ομάδα για το project του, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο αν θα ηγηθεί αυτής ή απλά θα συμμετέχει. Η εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει, ωστόσο, ίσως χρηματοδοτηθεί μέσω του Playground fund, ενός incubator για startups που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, έχει συγκεντρώσει κεφάλαιο 300 εκατομμυρίων δολαρίων έως τώρα και ασχολείται με τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το έξυπνο σπίτι και, γιατί όχι, τώρα και τα κινητά.

    Δεν είναι λίγες οι πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες στον τομέα των smartphones (βλέπε OnePlus και άλλες κινέζικες και όχι μόνο εταιρείες) και κάποιοι σημειώνουν ότι η high-end αγορά είναι κατάλληλος χώρος για νέες προτάσεις, ειδικότερα από παίκτες που γνωρίζουν καλά την αγορά. Θα περιμένουμε λοιπόν ό,τι ετοιμάζει ο Rubin με ενδιαφέρον.

    Αν υπενθυμίσουμε ότι ο Andy Rubin είχε αποχωρήσει ξαφνικά από το τμήμα Android της Google το Μάρτιο του 2013 αφήνοντας τη θέση του στον Sundar Pichai, ενώ έφυγε από την αμερικανική εταιρεία επίσημα το φθινόπωρο του 2014.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles