15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ανοδικά κινήθηκε η αγορά smartphones το 3ο τρίμηνο: Πτώση Apple και Samsung, ενώ οι Κινέζοι ανεβαίνουν

    Σύμφωνα με τα τελευταία και πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Strategy Analytics, η συνολική διάθεση της βιομηχανίας των smartphone συσκευών διαμορφώθηκε στις 375 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016, παρουσιάζοντας άνοδο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι όπου οι αποστολές ήταν 354,2 εκατομμύρια μονάδες.

    strategy-analytics

    Πτώση παρουσίασαν παρ’ όλα αυτά στις αποστολές τους οι δύο πρώτοι “παίκτες” της αγοράς. Ειδικότερα, η διάθεση συσκευών της Apple μειώθηκε από τις 48 εκατομμύρια μονάδες στις 45.5 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να μειωθεί και το μερίδιό της στην αγορά, από το 13.6% στο 12.1%. Η Samsung, από τη μεριά της, παρά το φιάσκο με το Galaxy Note 7, διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου κατασκευαστή, αφού διέθεσε 75.3 εκατομμύρια συσκευές, ο αριθμός αυτός ωστόσο παρουσιάζει σημαντική μείωση σε σχέση με τις 83.8 εκατομμύρια μονάδες του τρίτου τριμήνου του 2015, ενώ και το μερίδιό της κινήθηκε πτωτικά από το 24% στο 20%. Οι αριθμοί αυτοί υποδεικνύουν το πιο δύσκολο τρίμηνο για τους Κορεάτες μέσα σε δυο χρόνια.

    Στον αντίποδα, πολλοί κατασκευαστές της Κίνας συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο χώρο και αυξάνουν σημαντικά το μερίδιο της αγοράς τους. Για παράδειγμα, το μερίδιο της Huawei αυξήθηκε από το 7,5% στο 9%, η Oppo διέθεσε αριθμό-ρεκόρ συσκευών και συγκεκριμένα 21.6 εκατομμύρια φτάνοντας σε υπερδιπλάσιο μερίδιο αγοράς (5,8%) και, τέλος, η Vivo αύξησε το μερίδιό της από το 3% στο 5%.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles