17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Aνώνυμος VFX artist καταγγέλλει τη Marvel για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

    Αρκετές φορές έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας οι άσχημες συνθήκες εργασίες που επικρατούν σε τεράστιες εταιρείες, όπως, για παράδειγμα, η Activision Blizzard που στο παρελθόν στους «κόλπους» της το ένα σκάνδαλο ξεσπούσε μετά το άλλο. Όπως όλα δείχνουν, αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα και για τα studios που αναλαμβάνουν τα ειδικά εφέ για λογαριασμό της Marvel, αφού πρόσφατα ένας VFX artist, που ωστόσο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, κατήγγειλε την εταιρεία για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

    Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές αρνητικές κριτικές για τα ατελή, κακοδουλεμένα CGI σε σειρές και ταινίες της Marvel, όπως το Thor: Love & Thunder ή το She-Hulk. Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι ήταν ένα πρόβλημα που προέκυψε από τον κορονοϊό, ο VFX artist αποκάλυψε, μέσα από ένα ειδικό άρθρο του Vulture, ότι οι ατέλειες είναι απόρροια της πληθώρας νέων παραγωγών που ξεπερνούν τα όρια του εφικτού και οφείλονται σε projects της τελευταίας στιγμής, ή σε απροειδοποίητες αλλαγές που απαιτούν εκατοντάδες ώρες εργασίες. Το αποτέλεσμα είναι οι υπερωρίες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, οι συνθήκες εργασίες να χειροτερεύουν και οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται όσο πρέπει.

    Διαβάστε επίσης:

    Όνειρο για τον Keanu Reeves να υποδυθεί το Batman

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles