18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο πόλεμος των Anonymous στον ISIS ξεκίνησε από το Twitter

    Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι, η γνωστή κολλεκτίβα hackers των Anonymous κήρυξε εκ νέου πόλεμο στο Iσλαμικό Kράτος, με μαζικά cyberattacks τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει. Όπως διαβάζουμε στο twitter account #OpParis @opparisofficial, περισσότερα από 5.500 twitter accounts που σχετίζονται με τον ISIS έχουν “πέσει”, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

    opparis

    Οι Anonymous σε σχετικό video που διέρρευσε την Κυριακή στα γαλλικά προειδοποίησαν για τις επιθέσεις, σημειώνοντας πως θα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν κάνει ποτέ εναντίον του ISIS, ενώ όπως γράφτηκε σε σχετικό tweet είναι “καλύτεροι hackers από το Ισλαμικό Κράτος” και δε θα σταματήσουν.

    image

    Τόσο στο @opparisofficial όσο και στο Anonymous (@GroupAnon) account τα μηνύματα είναι συνεχή και η ανταπόκριση μεγάλη, αν και υπάρχουν και αντιδράσεις από όσους διαφωνούν με τις επιθέσεις, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η έκθεση των accounts του ISIS μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι μυστικές υπηρεσίες που τα γνώριζαν και τα παρακολουθούσαν να χάσουν μία πηγή πληροφοριών.

    opparis

    Η κολλεκτίβα των Anonymous από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, έχει ξεκινήσει σχετικές κυβερνοεπιθέσεις απέναντι στον ISIS που σύμφωνα με υπολογισμούς έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο 149 σελίδων που σχετιζονται με το Ισλαμικό Κράτος, στην έκθεση 101.000 twitter accounts και 5.900 propaganda videos.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles