18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άντρας έχασε την ευκαιρία να ταξιδέψει στο διάστημα επειδή ήταν υπέρβαρος

    Ένας πιλότος αεροπορικής εταιρείας θα μπορούσε να ήταν στο αεροπλάνο όταν η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους τουρίστες της στο διάστημα πέρυσι, έχασε όμως την ευκαιρία να μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη επειδή ήταν υπέρβαρος.

    Ο Kyle Hippchen μοιράστηκε την ιστορία του κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA. Έδωσε τη θέση που κέρδισε στον Κρις Σεμπρόσκι, μηχανικό δεδομένων στο Έβερετ της Ουάσιγκτον. Οι δυο τους έμεναν μαζί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ενώ φοιτούσαν στο Embry-Riddle Aeronautical University. Κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να αντισταθεί όταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Shift4 Payments, Τζάρνετ Ισαάκμαν, έκανε κλήρωση για μια θέση στην πτήση που αγόρασε από τον Elon Musk της SpaceX.

    Ο Hippchen δήλωσε συμμετοχές αξίας 600 δολαρίων. Ο Σεμπρόσκι, έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα δουλειά στη Lockheed Martin, πλήρωσε 50 δολάρια. Για την κλήρωση μαζεύτηκαν 72.000 συμμετοχές και κανένας τους δεν φανταζόταν ότι θα κέρδιζε. Γι’ αυτό δεν μπήκαν στον κόπο να το πει ο ένας στον άλλον.

    Στις αρχές Μαρτίου, ο πιλότος άρχισε να λαμβάνει emails που του ζητούσαν λεπτομέρειες για τον εαυτό του. Τότε διάβασε τα μικρά γράμματα του διαγωνισμού: Ο νικητής έπρεπε να είναι κάτω από 2 μέτρα και 113 κιλά. Εκείνος ήταν 1,8 μέτρα και 150 κιλά. Ο ίδιος γνώριζε ότι το όριο βάρους ήταν ένα ζήτημα ασφάλειας που αφορούσε τα καθίσματα και δεν μπορούσε να ξεπεραστεί. Ο Ισαάκμαν, ο χορηγός της διαστημικής πτήσης, επέτρεψε στον Χίπχεν να επιλέξει έναν αντικαταστάτη. «Η προθυμία του Κάιλ να χαρίσει τη θέση του στον Κρις ήταν μια απίστευτη πράξη γενναιοδωρίας», αναφέρεται σε ένα email.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομπότ πραγματοποίησε με επιτυχία χειρουργείο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles