17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απάντηση του Προέδρου της Cyta για το Ταμείο Συντάξεων: Στόχος όλων είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Ταμείου και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του

    cyta_proedros_patsalides

    Απαντήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, αναφορικά με το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, έδωσε μέσω γραπτής επιστολής ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων κος Χρίστος Πατσαλίδης, σημειώνοντας με ιδιαίτερη έμφαση τα ακόλουθα:

    • Σε προφορικό επίπεδο και προ δύο μηνών, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία για το θέμα, ο Γραμματέας του Ταμείου είχε δημόσια ενημερώσει τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής και την Εσωτερική Ελέγκτρια, για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων, στο πλαίσιο του έργου Nicosia City Mall. Τηρώντας αρχές ευθύνης και επαγγελματισμού, ο Γραμματέας κατέθεσε έγγραφο αίτημα εξαίρεσής του από οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ολομέλεια της Διαχειριστικής Επιτροπής, πριν πραγματοποιηθεί συζήτηση της Επιτροπής για το πιο πάνω θέμα.
    • Στο Ταμείο Συντάξεων γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης, αποκατάστασης αδικιών και επίλυσης προβλημάτων του παρελθόντος. Είναι πλέον ορατοί οι καρποί της ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας εκλεγμένων μελών των εργαζομένων και μελών του ΔΣ της Cyta. Ο κοινός στόχος όλων είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Ταμείου και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του. Ο στόχος αυτός είναι πάνω απ’ όλα.
    • Στην κατεύθυνση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία να βελτιώνεται συνεχώς η λειτουργική αποτελεσματικότητα του Ταμείου Συντάξεων. Για το λόγο αυτό η Διαχειριστική Επιτροπή εισηγήθηκε στο ΔΣ της Cyta να δημιουργήσει μία προσωρινή ειδική ολιγομελή μονάδα από υπηρεσιακά στελέχη, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσης μέσω ανεξάρτητων εξειδικευμένων τεχνοκρατών. Είναι αυτονόητο πως η Cyta θα εφαρμόσει θεσμοθετημένους κανόνες και την ενδεδειγμένη πρακτική, στις ενέργειες που επιβάλλεται να προηγούνται της δημιουργίας μιας οργανικής μονάδας.
    • Ο δρόμος για την αύξηση της αξίας του οργανισμού, περνά μέσα από την εξυγίανση, τη διαφάνεια και τις αρχές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ και μέσα από αυτό διασφαλίζονται τα δικαιώματα των μελών του.
    • H Cyta διατρέχει την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της. Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, έχουμε ανάγκη την απελευθέρωση όλων των δυνάμεων του Οργανισμού. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε σε όποιες μικρές διαφορές να σκιάσουν τη μεγάλη εικόνα ενός οργανισμού που διαχρονικά πρωταγωνιστεί στον τομέα του και στηρίζει τον τόπο. Αυτή οφείλει να είναι η πυξίδα της κοινής προσπάθειας. Μόνο έτσι υπηρετούμε τον οργανισμό μας και την κοινωνία που μας εμπιστεύεται. Έχουμε όλοι μία ιστορική ευθύνη και θα κριθούμε για αυτήν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles