15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Απίστευτη ανακάλυψη! Νεκροταφείο δεινοσαύρων βρέθηκε στην Ιταλία

    Μπορεί η Ιταλία να φημίζεται για το φαγητό και τη φυσική ομορφιά της, όμως η γειτονική μας χώρα μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερη σύνδεση με τους… δεινοσαύρους! Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, καθώς οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη. Στην τοποθεσία Βιλάτζιο ντελ Πεσκατόρε, ένα παλαιό λατομείο κοντά στην Τεργέστη, βρέθηκε ένα ολόκληρο νεκροταφείο δεινοσαύρων, αφού, με βάση όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ανακαλύφθηκαν πολλοί σκελετοί (υπολογίζονται 7 με 11) δεινοσαύρων ηλικίας περίπου 80 εκατομμυρίων ετών.

    Το φυτοφάγο είδος Tethyshadros insularis

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για σκελετούς που ανήκουν στο φυτοφάγο είδος Tethyshadros insularis. Το μήκος τους υπολογίζεται γύρω στα πέντε μέτρα και ανάμεσά τους ξεχωρίζει ένας καλά διατηρημένος σκελετός, που «βαφτίστηκε» από τους επιστήμονες Μπρούνο.

    Οι σκελετοί δεινοσαύρων δεν ήταν όμως το μόνο εύρημα. Στο φως ήρθαν απολιθώματα ψαριών, κροκοδείλων, ιπτάμενων ερπετών και άλλων οργανισμών, που έρχονται να αλλάξουν τα όσα γνωρίζαμε για το οικοσύστημα της περιοχής.

    Στη διάρκεια της εποχής των δεινοσαύρων, πριν 230 έως 66 εκατομμύρια χρόνια, η περιοχή της αρχαίας Μεσογείου εκτιμάτο ότι θα ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή, με αμέτρητα μικρά νησιά απομακρυσμένα από κάθε ήπειρο. Γι’ αυτό, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ήταν ακατάλληλη να φιλοξενήσει μεγάλα ζώα, όπως οι δεινόσαυροι. Όμως αυτή η αντίληψη μάλλον ανατράπηκε μετά τα νέα δεδομένα στην Ιταλία.

    Διαβάστε επίσης: Ρομπότ… πουλί παρουσίασαν οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles