21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτη ανακάλυψη! Οι παπαγάλοι κάνουν φίλους μέσω βίντεοκλήσεων

    Η τεχνολογία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση των ζώων; Θα μπορούσαν άραγε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχονται να δώσουν ερευνητές των Northeastern University, MIT και University of Glasgow, οι οποίοι εκπαίδευσαν μια ομάδα παπαγάλων να πραγματοποιεί βιντοκλήσεις στο Messenger του Facebook. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι όντως εντυπωσιακά.

    Οι παπαγάλοι ήταν σε θέση να καλούν ο ένας τον άλλον κατά βούληση και μάλιστα ανέπτυξαν νέες δεξιότητες μέσω των συνομιλιών που πραγματοποιούσαν με τους άλλους παπαγάλους. Σύμφωνα με τη Rébecca Kleinberger, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Northeastern, «κάποια ισχυρή κοινωνική δυναμική άρχισε να εμφανίζεται» μεταξύ των πουλιών κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Μιμήθηκαν τους ήχους που χρησιμοποιούν στη φύση για να επικοινωνήσουν και εξέφρασαν ενθουσιασμό από την επιπλέον προσοχή που έλαβαν από τους φροντιστές τους.

    Η μελέτη διεξήχθη για να κατανοήσει τη φύση των ζώων μέσω της αλληλεπίδρασης με υπολογιστή, εστιάζοντας στους παπαγάλους λόγω των αξιοσημείωτων γνωστικών ικανοτήτων τους. Ενώ οι συσκευές δεν αντικαθιστούν τη συντροφικότητα που υπάρχει στη φύση, οι αλληλεπιδράσεις μέσω βίντεο μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός πουλιού, ειδικά εκείνων που ζουν σε αιχμαλωσία.

    Σημειώνεται ότι είναι σημαντική η σωστή εκπαίδευση και παρακολούθηση των παπαγάλων για αυτές τις αλληλεπιδράσεις, επειδή τα πουλιά με ισχυρά ράμφη μπορούν εύκολα να σπάσουν τις οθόνες.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ερμής»: Αυτός είναι ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής στην Ελλάδα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles