19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    «Ερμής»: Αυτός είναι ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής στην Ελλάδα

    Πριν από λίγους μήνες, είδαμε την πρώτη εικονική παρουσιάστρια στο Κουβέιτ, η οποία άκουγε στο όνομα «Φέντχα», να βγαίνει στο «αέρα» και να προσφέρει μια πρώτη γεύση στο κοινό σχετικά με το πως θα μοιάζουν τα δελτία ειδήσεων του μέλλοντος.

    Τώρα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον πρώτο εικονικό παρουσιαστή και στη χώρα μας, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στο EΡΤ NEWS, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Το όνομά του είναι «Ερμής» και η αποκάλυψή του έγινε στο πλαίσιο της ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου παρουσιάστηκε και το στούντιο που θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

    Ο Έρμης ανέφερε τα εξής: “Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.”

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Εξωπραγματική Ταχύτητα Επισκευής Συσκευών μέσα στα καταστήματα Public (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles