20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Απίστευτο! Το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics μιλάει με τη βοήθεια του ChatGPT

    Τα ρομποτικά σκυλιά της Boston Dynamics ήταν αρκετά… creepy από μόνα τους, πλέον όμως περνούν σε νέο level. Μια ομάδα προγραμματιστών αποφάσισε να ενσωματώσει στο σκύλο ρομπότ Spot το ChatGPT της OpenAI και το Text-to-Speech voice modulation της Google, με αποτέλεσμα να μπορεί να μιλά και να απαντά σε ερωτήσεις. Βρισκόμαστε στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη πρωταγωνιστεί, για να μην ξεχνιόμαστε!

    Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο μηχανικός Santiago Valdarrama παρουσίασε πώς αυτός και ένας συνάδελφός του προγραμμάτισαν έναν σκύλο ρομπότ Spot να απαντά προφορικά σε ερωτήσεις με τη βοήθεια του εξαιρετικά δημοφιλούς εργαλείου της OpenAI.

    «Αυτά τα ρομπότ εκτελούν αυτοματοποιημένες αποστολές κάθε μέρα», εξήγησε ο Valdarrama στο Twitter, σημειώνοντας ότι κάθε αποστολή περιλαμβάνει «δυσνόητα αρχεία» που μόνο οι μηχανικοί μπορούν να καταλάβουν. Εδώ έρχεται το ChatGPT», συνέχισε.

    Η ενσωμάτωση του ChatGPT στον σκύλο ρομπότ της Boston Dynamics αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στα ρομπότ να επικοινωνούν πιο φυσικά με τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες για τη χρήση ρομπότ σε πολλές εφαρμογές, όπως η διαχείριση αποθήκης, η συντήρηση εγκαταστάσεων και η επιτήρηση κτιρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαμός στο Facebook με παγόβουνο σε σχήμα… φαλλού (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles