18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Τουρίστες “βούτηξαν” στο λιμάνι με mini van ακολουθώντας τις οδηγίες του GPS

    Ένα παράξενο video έχει γίνει viral στα social media τις τελευταίες μέρες, το οποίο απαθανατίζει δύο τουρίστριες στη Χαβάη να πέφτουν με το mini van τους κατευθείαν στο λιμάνι. Ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισαν να το κάνουν αυτό; Ακολουθούσαν τις οδηγίες του GPS και, πολύ απλά, έκαναν ό,τι τους είπε.

    Δεν είναι εύκολο να πούμε με σιγουριά ποιοι λόγοι οδήγησαν την οδηγό να βουτήξει με το όχημα στο νερό, όταν η κοινή λογική δεν το επιτρέπει. Δεν είναι σαφές τι πέρασε από το μυαλό της- αλλά είναι ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι μια ακόμα γυναίκα βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και την ακολούθησε στη βόλτα. Ωστόσο, το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των συστημάτων GPS και αν οι άνθρωποι πρέπει να τα εμπιστεύονται τυφλά.

    Ενώ τα αυτόνομα οχήματα μερικές φορές επικρίνονται για την ασφάλειά τους, αυτή η ιστορία είναι η απόδειξη ότι το ανθρώπινο λάθος μπορεί επίσης να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. Εάν το mini van ήταν αυτόνομο, η ευθύνη θα μπορούσε να είχε αποδοθεί στο αυτοκίνητο, όχι στον οδηγό.

    Ευτυχώς, το πλήρωμα ενός ιστιοφόρου έφτασε γρήγορα για διάσωση, χρησιμοποιώντας σχοινιά για να δέσει το όχημα και να βγάλει από το νερό τους επιβάτες. Ενώ οι δύο γυναίκες σώθηκαν, το van βυθίστηκε αργά στο λιμάνι. Το βίντεο δείχνει τους υαλοκαθαριστήρες να εξακολουθούν να λειτουργούν καθώς εξαφανίζεται κάτω από το νερό, αφήνοντας τους θεατές έκπληκτους.

    Το περιστατικό παραπέμπει σε μια σκηνή από τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή “The Office”, όπου ένας χαρακτήρας ακολουθεί τυφλά το GPS του και οδηγεί κατευθείαν σε μια λίμνη. Ίσως ο οδηγός σε αυτό το περιστατικό θα ήταν καλύτερα να μάθει από το λάθος του Michael Scott.

    Διαβάστε επίσης:

    Costco: Αυτό είναι το απίστευτο ρομπότ που βοηθά στην παρασκευή πίτσας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles