20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο video: Το ChatGPT στην “καρδιά” ανθρωποειδούς ρομπότ

    Η ραγδαία ανάπτυξη αλλά και οι αξιοσημείωτες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης είναι κάτι που έχει απασχολήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Αν οι προτάσεις ΑΙ των τεχνολογικών κολοσσών σε έχουν ήδη εντυπωσιάσει –ή τρομάξει-, το video που ακολουθεί θα σε αφήσει μάλλον με το στόμα ανοιχτό.

    Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί! Τα GPT-3.5/ GPT-4 της OpenAI, τα οποία βρίσκονται στην «καρδιά» του chatbot ChatGPT, χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν φωνή και σκέψη στα ανθρωποειδή ρομπότ Ameca της Engineered Arts.

    Συγκεκριμένα, η βρετανική κατασκευάστρια ρομπότ δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, το οποίο δείχνει ένα ρομπότ Ameca, τη στιγμή που πραγματοποιεί μια κανονική συνομιλία με έναν άνθρωπο. Το ρομπότ ακούει και ανταποκρίνεται σε αυτόν σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την ίδια ΑΙ με το ChatGPT. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως το βίντεο δεν είναι CGI. Απεικονίζει το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε ποτέ!

    Τα ρομπότ της Ameca είναι σε θέση να συνδυάσουν χειρονομίες με διάφορες εκφράσεις του προσώπου για να μιμηθούν το ανθρώπινο χασμουρητό, το σήκωμα των ώμων, το χαιρετισμό, το ανοιχτό στόμα, το κλείσιμο του ματιού και πολλές άλλες ανθρώπινες συνήθειες. Το hardware της Ameca περιλαμβάνει επίσης αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση σε όλο το δωμάτιο, κάμερες και στα δύο μάτια και μια κάμερα υψηλής ανάλυσης τοποθετημένη στο στήθος. Τέλος, τα ρομπότ διαθέτουν τεχνολογία ανίχνευσης χεριών, αλγόριθμο αναγνώρισης φωνής και πολλές άλλες τεχνολογίες, καθώς ο στόχος της Engineered Arts είναι να φτάσει σε νέα ορόσημα όσον αφορά την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής.

    Το βίντεο της εταιρείας, όπως ήταν λογικό, έγινε αμέσως viral, αφού συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

    Δείτε το στη συνέχεια:

    Διαβάστε επίσης:

    Poco C51: Ανακοινώθηκε το απόλυτα οικονομικό Poco-phone!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles