21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Από «σκληρός» rapper, τίμιος «μπάτσος»

    Λίγες ώρες έμειναν μέχρι ο τεράστιος KRS One, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του hip-hop θα ταρακουνήσει την Αθήνα σε μία συναυλία (Πέμπτη 4/6 στο Bios) όπου εξέχουσα θέση θα έχει το κλασικό του hit “The Sound Of Da Police”. Ένα σαφές μήνυμα, από τα βάθη του χρόνου και των ‘80s, που μιλάει για την αέναη κόντρα των ανήσυχων πνευμάτων με την κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία. Την ίδια στιγμή, ο Ice Cube, ένας από τους σημαντικούς (κάποτε τουλάχιστον…) rapper, ελάχιστα πιο σύγχρονος από τον KRS One και γνωστός (κάποτε τουλάχιστον…) για την «είμαι από το ghetto» συμπεριφορά, επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του σε μία ακόμα ταινία, το Ride Along, όπου θα υποδυθεί για πολλοστή φορά έναν αστυνομικό.

    ride_along_3 Ice cube

    Σίγουρα, και οι rappers άνθρωποι είναι, που μεγαλώνοντας βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα, μαλακώνουν και φυσικά οι λογαριασμοί τους δεν σταματούν να τρέχουν. Ωστόσο το πέρασμά τους από την μουσική στο σινεμά, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ως γέφυρα ρόλους αστυνομικών, είναι ένα φαινόμενο που παραμένει δύσκολο να εξηγήσει κανείς. Από τον Ludacris και τον Puff Daddy, μέχρι τον RZA και τον Dr.Dre, όλοι έχουν ερμηνεύσει ρόλους αστυνομικών, αυτούς που στους κύκλους του hip-hop τους θεωρούν ορκισμένο «εχθρό». Λες και το είχαν απωθημένο από χρόνια. Ας δούμε παρακάτω τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

    Ice-T

    Το “Cop Killer” ήταν τραγούδι από το ομώνυμο άλμπουμ των Body Count, όπου ο «σκληρός» rapper έλεγε τόσο προκλητικές ρίμες, που το 1998 όλη η αστυνομία της Καλιφόρνια ήθελε το κεφάλι του στο πιάτο. Τα χρόνια πέρασαν όμως, και ο Ice-T ξεθύμανε και πλέον απολαμβάνει τις καμπύλες της Coco και τις ερμηνείες αστυνομικών στο Law & Order. Άβυσσος η ψυχή του rapper.

    Ice Cube

    Ακόμα ένας «σκληρός» που το 1988 τραγουδούσε με τους σούπερ hardcore rappers Ν.W.A., “Fuck tha Police”. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος που τον έκανε γνωστό ήταν στο Boyz n the Hood και ήταν σε λογικά “ghetto” πλαίσια. Γιατί μετά, ντύθηκε αστυνομικός στα Rampart και 21 Jump Street. Ίσως επειδή έχουν «χιουμοράκι» οι ρόλοι του, πιστεύει πως την γλυτώνει.

    50 Cent

    Ο Curtis Jackson III, όπως βαφτίστηκε, έχει να το λέει για τους πυροβολισμούς που είχε δεχθεί από άλλους εμπόρους ναρκωτικών και για τις πολλές συλλήψεις που έχει στο βιογραφικό του. Κι όμως το 2012 έπαιξε στο Freelancers τον αστυνομικό Maldonado. Όλο το East Coast θα ήταν περήφανο γι’ αυτόν (…).

    LL Cool J

    S.W.A.T., NCIS: Los Angeles, Hawaii Five-0. O «Mama Said Knock You Out» rapper δεν έχει αφήσει “υπηρεσία” για “υπηρεσία”…

    https://www.youtube.com/watch?v=ySEoCjISozQ

    Xzibit

    Πολύ cool, γνωστός από το Pimp My Ride show, αλλά και αυτός με αρκετά «σκληρό» προφίλ στους δίσκους του. Φυσικά το 2008 έπαιξε δίπλα στους “Mulder” και “Scully” στο X-Files: I Want to Believe, ερμηνεύοντας τον πράκτορα Mosley Drummy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles