15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Απολύει το 15% του προσωπικού της η Zoom

    Ακόμα μια εταιρεία προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων, καθώς η Zoom ανακοίνωσε μείωση στο προσωπικό της τάξεως του 15%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους 1.300 άνθρωποι, από διάφορους τομείς της εταιρείας, σύμφωνα με τον CEO Eric Yuan που γνωστοποίησε την είδηση.

    Το Zoom αναπτύχθηκε αρκετά εν μέσω πανδημίας, καθώς ευνοήθηκε αισθητά από την ανάπτυξη της τηλεργασίας. Τώρα όμως η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και η επίδρασή της στους πελάτες της εταιρείας, οδηγεί σε δραστικά μέτρα, με στόχο τον περιορισμό των εξόδων, σύμφωνα με τον Yuan.

    Οι υπάλληλοι της Zoom στις ΗΠΑ θα λάβουν ένα πακέτο αποζημίωσης που θα περιλαμβάνει μισθό 16 εβδομάδων και ασφαλιστική κάλυψη.
    Η Zoom φυσικά δεν είναι η μόνη εταιρεία που γιγαντώθηκε τα χρόνια της πανδημίας με αποτέλεσμα να προσλάβει εργαζομένους που τώρα καλείται να απολύσει. Παρόμοια στρατηγική ακολούθησαν εταιρείες όπως οι Meta, Google, Spotify, Patreon, Peloton κ.α. Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για τον προηγούμενο χρόνο στις 27 Φεβρουαρίου και είναι έκδηλη η ανησυχία καθώς μεγαλώνει ο ανταγωνισμός από apps όπως τα Google Meet και Microsoft Teams.

    Διαβάστε επίσης:

    Bard: Ανατρέπει τη “σκακιέρα” η απάντηση της Google στο ChatGPT

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles