17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Απολύσεις στην Activision Blizzard – Εκτός εταιρείας QA testers του στούντιο Raven Software

    Τα τελευταία χρόνια τα σκάνδαλα στην Activision-Blizzard διαδέχονται το ένα το άλλο, αφού διαρκώς έρχονται στην επιφάνεια περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, βιασμών ή άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων, υποδηλώνοντας ένα άκρως τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

    Νέα “βόμβα” στην εταιρεία

    Πρόσφατα μάλιστα είδαμε εργαζομένους της εταιρείας να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του CEO Bobby Kotick, ο οποίος φέρεται να γνώριζε την κατάσταση χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια. Δεν έφταναν αυτά, και η Activision-Blizzard, η οποία σημειώνεται είχε έσοδα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, απασχολεί για ακόμα μια φορά τα μέσα.

    Η εταιρεία απέλυσε το ένα τρίτο των QA testers του στούντιο Raven Software, το οποίο εργάζεται στο Call of Duty: Warzone και συμμετείχε και στην ανάπτυξη του Call of Duty: Black Ops Cold War. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι περίμεναν αύξηση στους μισθούς τους τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με δέσμευση της εταιρείας. Όμως αυτό που είδαν ήταν η… έξοδος!

    Παράλληλα, ο Geoff Keighley, ο οικοδεσπότης των Game Awards, με σχετικό tweet επιβεβαίωσε ότι η Activision Blizzard δε θα αποτελεί μέρος της φετινής απονομής, εξαιτίας του τοξικού περιβάλλοντος που αποτελεί και των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Φήμες θέλουν τον Kotick να παραιτείται από το “τιμόνι” της Activision Blizzard

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles