16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Apple απαντά στις φήμες για την ασφάλεια του iPhone. Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ με την NSA

    Μία από τις τελευταίες αποκαλύψεις της χρονιάς που πέρασε, όσον αφορά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την NSA την εθνική υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ, αφορούσε ένα “backdoor” που επέτρεπε την πρόσβαση και τον έλεγχο σε συσκευές όπως το πρώτο iPhone, με τη βοήθεια ενός εργαλείου με την ονομασία DropoutJeep όπως σας είχαμε γράψει σχετικά προχθές.

    Η αμερικανική εταιρεία έδωσε τη δική της απάντηση στα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, άμεσα, με σχετική δήλωση στην οποία αρνείται ότι έχει συνεργαστεί ποτέ με την NSA. Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

    iPhone NSA

    Η Apple σημειώνει ότι δε γνώριζε τίποτα για το ζήτημα και φυσικά δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ. Επιπλέον, υπόσχεται να διερευνήσει όλες τις εκθέσεις που έχουν αναφορές σε “τρωτά” σημεία των συσκευών της και να προστατεύσει τους χρήστες της από επιθέσεις “ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται πίσω από αυτές”.

    Η αναλυτική ανακοίνωση του Cupertino είναι η ακόλουθη.

    “Η Apple δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την NSA, με στόχο να δημιουργήσει μία “κερκόπορτα” σε κάποιο από τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένου του iPhone. Επιπλέον, αγνοούμε το φερόμενο πρόγραμμα της NSA που στοχοποιεί τα προϊόντα μας. Νοιαζόμαστε βαθιά για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πελατών μας. Η ομάδα μας εργάζεται συνεχώς για να κάνει τα προϊόντα μας ακόμη πιο ασφαλή και να είναι εύκολο για τους πελάτες μας να διατηρούν το λογισμικό τους ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις. Κάθε φορά που ακούμε για προσπάθειες υπονόμευσης της κορυφαίας ασφάλειας της Apple, εξετάζουμε εξονυχιστικά την κάθε περίπτωση και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να ξεπερνάμε κάθε φορά τους κακόβουλους hackers και να προστατεύουμε τους πελάτες μας από επιθέσεις ασφαλείας, ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται πίσω από αυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles